INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Počela rekonstrukcija drugog dela Bulevara oslobođenja

23.05.2018. | Beoinfo

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je juče (22.05.2018) radove na rekonstrukciji drugog dela Bulevara oslobođenja, na potezu od Autokomande do Trošarine, u dužini od 3,2 kilometra. Ovi radovi, kako je naveo, počeli su 15. maja i trajaće do 1. septembra, a njihova vrednost je 250 miliona dinara.

– U okviru projekta rekonstrukcije velikih gradskih saobraćajnica počeli smo rekonstrukciju drugog dela Bulevara oslobođenja, na potezu od Autokomande do Trošarine. Prošle godine smo uradili potez od Trošarine ka Autokomandi. To je jedna od najopterećenijih i najzahtevnijih saobraćajnica i biće sve spremno za početak nove školske godine – objasnio je Vesić.

Prema njegovim rečima, u pitanju su obimni radovi, radi se kompletna zamena kolovoza, nova podloga, zamena i pretres trotoara tamo gde je potrebno. Slivnici se izmeštaju sa ulice na trotoare i na taj način se onemogućava da ih autobusi, kamioni i druga vozila uništavaju.

– Kada smo podigli asfalt, ovde nije bilo nikakve podloge i to je razlog zbog kog nam propadaju ulice i imamo mnogo rupa. U ovom slučaju stavljamo 75 centimetara podloge, zatim tri sloja asfalta i na kraju, preko poslednjeg sloja stavljamo polibitumen, koji sprečava stvaranje kolotraga – naglasio je gradski menadžer.

Institut za puteve radi analizu svake velike ulice, zatim projektovanje kakav će biti saobraćaj u narednih 20 godina, naveo je Vesić i dodao da se na osnovu toga radi podloga i asfalt.

– Zbog toga su naši radovi obimniji, ali su sprovedeni kako treba i sve gradske ulice prvog prioriteta, a to su ulice kojima ide javni prevoz, u narednih deset godina sređivaćemo na ovaj način. Onda ćemo uhvatiti investicioni ciklus koji je propušten. To znači da nećemo imati problem sa saobraćajnicama da se posle svake zime javljaju rupe, jer kada se radi kako treba onda nema problema. Mogli smo da je uradimo jeftinije i da posle dve godine propadne, a mi to ne radimo – rekao je Vesić.

On je izrazio zadovoljstvo što je JKP Beograd-put ovladalo ovim poslom i uspelo da ovako kvalitetno radi.

– Oni su već počeli da rade i potporne zidove. Ovaj posao radi naše preduzeće koje smo osposobili za ovu vrstu radova – zaključio je Vesić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;