INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Sombor dobija novu poslovnu zonu - Realizacija višemilionske investicije u 2019. godini

18.05.2018. | eKapija

Sombor će dobiti novu poslovnu zonu čija gradnja je planirana u 2019. godini, saznaje eKapija u ovoj lokalnoj samoupravi. Predviđena vrednost ove inveticije, kako kažu, je više miliona evra. Nova poslovna zona prostiraće se na 17.186m², na mestu nekadašnjeg poslovnog kompleksa Agrosaveza, u okviru somborske industrijske zone.

- Na prostoru nekadašnjeg kompleksa Agrosaveza nalaze se objekti koji nisu u funkciji na 4.604 m², ali postoji mogućnost njihove revitalizacije i adaptacije. U njima će biti smešteni zanatska pijaca i vašarište koji su sada na potpuno neodgovarajućim lokacijama. Objekat će sadržati boksove koji će odgovarati za sve delatnosti koje se mogu naći u ovakvom poslovnom centru. Na parceli se nalaze i montažni objekti koji će biti uklonjeni, a na njihovom mestu su planirani najsavremeniji tip hladnjače, magacin, biznis inkubator... - kažu iz Opštine Sombor.

Dodaju i da će za biznis inkubator biti izgrađen potpuno nov objekat na 1.250m², kao i da će svi objekti biti infrastrukturno obezbeđeni.

Kako objašnjavaju, poslovna zona Sombor će predstavljati nov model u kome će se formirati jedinstveni višenamenski prostor za poslovno – trgovinsku eksploataciju sa svim povezanim objektima u funkcionalnu celinu, sa mogućnošću daljeg osavremenjavanja i eventualnog proširenja kapaciteta kompleksa.

- Tokom ove godine ćemo uraditi celokupnu dokumentaciju i potuditi se da nađemo izvor finansiranja, a sledeće godine planiramo da počne izgradnja - kažu za eKapiju u lokalnoj samoupravi i dodaju da će poslovnim centrom upravljati JKP Prostor iz Sombora.

Javni poziv za izradu projektno-tehničke dokumentacije za ovu poslovnu zonu je već raspisan i otvoren je do 13. juna.

- Nakon realizacije projekta Sombor će biti prepozntljiv po specifičnom zanatsko – izložbenom centru, kakav ne postoji ni u jednom mestu u Srbiji - naglašavaju u somborskom JKP Prostoru.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;