INFONET-468X60-BANNER

Sombor dobija novu poslovnu zonu - Realizacija višemilionske investicije u 2019. godini

18.05.2018. | eKapija

Sombor će dobiti novu poslovnu zonu čija gradnja je planirana u 2019. godini, saznaje eKapija u ovoj lokalnoj samoupravi. Predviđena vrednost ove inveticije, kako kažu, je više miliona evra. Nova poslovna zona prostiraće se na 17.186m², na mestu nekadašnjeg poslovnog kompleksa Agrosaveza, u okviru somborske industrijske zone.

- Na prostoru nekadašnjeg kompleksa Agrosaveza nalaze se objekti koji nisu u funkciji na 4.604 m², ali postoji mogućnost njihove revitalizacije i adaptacije. U njima će biti smešteni zanatska pijaca i vašarište koji su sada na potpuno neodgovarajućim lokacijama. Objekat će sadržati boksove koji će odgovarati za sve delatnosti koje se mogu naći u ovakvom poslovnom centru. Na parceli se nalaze i montažni objekti koji će biti uklonjeni, a na njihovom mestu su planirani najsavremeniji tip hladnjače, magacin, biznis inkubator... - kažu iz Opštine Sombor.

Dodaju i da će za biznis inkubator biti izgrađen potpuno nov objekat na 1.250m², kao i da će svi objekti biti infrastrukturno obezbeđeni.

Kako objašnjavaju, poslovna zona Sombor će predstavljati nov model u kome će se formirati jedinstveni višenamenski prostor za poslovno – trgovinsku eksploataciju sa svim povezanim objektima u funkcionalnu celinu, sa mogućnošću daljeg osavremenjavanja i eventualnog proširenja kapaciteta kompleksa.

- Tokom ove godine ćemo uraditi celokupnu dokumentaciju i potuditi se da nađemo izvor finansiranja, a sledeće godine planiramo da počne izgradnja - kažu za eKapiju u lokalnoj samoupravi i dodaju da će poslovnim centrom upravljati JKP Prostor iz Sombora.

Javni poziv za izradu projektno-tehničke dokumentacije za ovu poslovnu zonu je već raspisan i otvoren je do 13. juna.

- Nakon realizacije projekta Sombor će biti prepozntljiv po specifičnom zanatsko – izložbenom centru, kakav ne postoji ni u jednom mestu u Srbiji - naglašavaju u somborskom JKP Prostoru.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;