IZOLACIJA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Uskoro počinju radovi na mostu na Đurđevića Tari

14.05.2018. | B.R. | Novosti

Kinezi su donirali 2,6 miliona evra za rekonstrukciju mosta na Đurđevića Tari. Prema informacijama kineske kompanije, studija izvodljivosti je pokazala da prvobitno opredeljena sredstva na osnovu sporazuma iz prošle godine neće biti dovoljna za rekonstrukciju mosta, zbog čega su iskazali spremnost da odobre dodatni iznos od 2,6 miliona evra, i da sa Vladom Crne Gore potpišu novi sporazum.

Milutin Simović, potpredsednik Vlade, zahvalio je na dodatnoj donaciji i kazao da ga raduje velika pažnja koju je kineska vlada posvetila rekonstrukciji mosta na Đurđevića Tari.

On je istakao da se nada da će sve pripremne radnje i procedure uskoro biti završene i da će se steći uslovi za skori početak radova na mostu.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Simović je podsetio da je više puta konstatovano da most predstavlja svojevrstan simbol prijateljstva dveju država, u šta dodatno uverava i emocija koju kineski turisti i državljani koji rade na projektima u Crnoj Gori iskazuju prilikom posete tom objetu.

Smešten između sela Budečevica i Trešnjica, na magistralnom putu Pljevlja - Žabljak, most svojom arhitekturom i dimenzijama spada među najveće i najlepše saobraćajne objekte u svetu. Most na Đurevića Tari, koji se uzdiže nad kanjonom istoimene reke, jedna je od najposećejnijih atrakcija u Crnoj Gori.

Mnogi posetioci i turisti svakodnevno posećuju ovaj most, koji je prema izboru portala „Bridge Side“, uvršten među 20 najlepših u svetu, dok ga je britanski magazin „Times” uvrstio u 10 atrakcija koje treba posetiti.

- Crna Gora je oslobađanjem PDV na izvedene radove i materijale na toj deonici auto-puta ovaj projekat učinila jeftinijim za ono što je potreba finansiranja same Crne Gore - prokomentarisao je Simović. - Sada već možemo da kažemo da se vidi kraj te prve deonice, a pregovara se i o nastavku izgradnje.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...
Jovan 03.07.2023.
A kada ce se uraditi parcelizacija zemljist...
DARKO 05.06.2023.
Šta bi sa korupcijom po opštinama gde se ne...

;