IZOLACIJA-468X60-BANNER

Pet škola u novom ruhu

17.04.2018. | B.Borisavljević | Novosti

Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu raspisaće krajem aprila ili početkom maja tender za izvođenje radova na sanaciji i adaptaciji fasada za četiri osnovne i jednu srednju školu. Na spisku ustanova koje će prve dobiti novo ruho su osmoletke - „Petar Kočić" u Zemunu, „Karađorđe" na Voždovcu, „Marija Bursać" na Zvezdari i „Nikola Tesla" u Rakovici, kao i Gimnazija „Sveti Sava".

Prema rečima Slavka Gaka, gradskog sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu, trenutno se pripremaju predmere i predračuni radova, nakon čega će se znati kolika je vrednost ovih radova.

- Ovaj posao nije mali, nadam se da će se javiti domaće kompanije i obezbediti sebi poslove - kaže Gak. - Sa 890 miliona dinara u budžetu Sekretarijata za kapitalne investicije namenjenih školama, ove godine nastavljamo investicioni talas započet prošle godine kada su kompletno rekonstruisane dve škole u Grockoj koje su izgorele u požaru, što su bile najznačajnije investicije. Planiramo radno leto, novca ima, pa očekujem od škola kvalitetne projekte.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Po okončanju svih neophodnih radova oko tenderske procedure, počeće i sređivanje spoljašnjosti pomenutih obrazovnih ustanova. Ako se majstori „usele" i pre kraja školske godine, to neće remetiti normalno odvijanje nastave, pošto se ne radi unutra.

- Biće sređena fasada u starom delu zgrade, čija je površina oko hiljadu kvadratnih metara - ističe Stanislav Stevuljević, direktor OŠ „Nikola Tesla" u Rakovici. - Zgrada škole je stara 70 godina i tek je pre dve godine sređen krov. Na fasadi, osim manjih krpljenja, nije bilo većih radova, tako da će sada učenici faktički dobiti školu sa potpuno novim izgledom spolja.

Grad Beograd ima 13 već gotovih projekata za sanaciju i adaptaciju škola u Beogradu, ukupne vrednosti oko 170 miliona dinara. Najviše novca - 34,8 miliona dinara - planirano je za adaptaciju i sanaciju OŠ „Kralj Petar Drugi Karađorđević", sledi OŠ „Petar Kočić".

Osim uređenja fasada, planirano je da se u školama „Kneginja Milica" i „Milan Đ. Milićević" srede toaleti, kišna kanalizacija će se raditi u OŠ „Gavrilo Princip", hidrantska mreža u OŠ „Isidora Sekulić", adaptiraće se OŠ „13. oktobar" u Gočkoj ulici.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...
Ciceron 10.10.2022.
Pitati struku ne znaci pitati obavezno one ...
DARKO 10.10.2022.
Sve je to lepo. Samo da se konsultuje struk...

;