INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Raspisan konkurs za uređenje Čukaričkog rukavca

23.03.2018. | Beoinfo

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda objavila je poziv za otvoreni, projektni, jednostepeni konkurs za urbanističko-arhitektonsko rešenje uređenja Čukaričkog rukavca, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

On je istakao da će rezulztati konkursa biti poznati tokom leta, a zadatak je izrada urbanističko-arhitektonskog rešenja uređenja obale, obaloutvrde, površina za sportove na vodi i akvatorije Čukaričkog rukavca, kao i dobijanje procenjene vrednosti radova za kompletno uređenje rukavca.

Gradski menadžer je rekao da će učesnici čiji radovi budu nagrađeni nastaviti da se nadmeću za dodelu ugovora za izradu idejnog rešenja pred Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Čukarički rukavac, sa teritorijom uz njega, predstavlja deo Sportsko-rekreativnog centra „Ada Ciganlija” i danas se koristi za pasivan i aktivan odmor kroz razne sportske aktivnosti velikog broja građana, za aktivan sportski trening raznih sportskih klubova, ali i u komercijalne svrhe. U ovom delu Ade Ciganlije nalaze se veslački, kajakaški i nautički klubovi, a osim za veslanje, koristi se i za biciklizam i druge vidove rekreacije. Takođe, u Čukaričkom rukavcu odvojen je prostor za marinu „Ada Ciganlija”. Orijentaciona površina obuhvata Čukaričkog rukavca je 42,6 hektara, od čega je 20,8 hektara teritorije i oko 21,8 hektara akvatorija - rekao je Vesić.

- Nizvodni kraj rukavca ostao je otvoren prema reci Savi i njegova sadašnja dužina iznosi oko 1.300 metara, prosečna širina je od 120 do 160 metara, a površina vodenog ogledala iznosi oko 16 hektara. Cilj konkursa je da se odrede načini uređenja obale i potrebni radovi na izgradnji obaloutvrde, za koju je urađena tehnička dokumentacija i koja je uzela u obzir potreban nivo zaštite od velikih voda, na nivou hiljadugodišnje velike vode. Takođe, potrebno je da se odredi rešenje za marinu „Ada Ciganlija” i podeli prostor za bezbedno korišćenje marine i veslačkih staza. Predložena rešenja bi trebalo da zadovolje i kriterijume potrebnih ulaganja u realizaciju radova - zaključio je Vesić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;