IZOLACIJA-468X60-BANNER

„Leskovac na vodi“ umesto urušene fabrike „Kosta Stamenković“?!

12.03.2018. | juGmedia

Realno je da Leskovčani dobiju „Leskovac na vodi“ iako je to za sada samo ideja, koja dolazi od vrlo ozbiljnih investitora.

Naselje pored Veternice, ili „Leskovac na vodi“ nije nova ideja, ali sa približavanjem datuma prodaje urušene fabrike „Kosta Stamenković“ sve se više čuju investitori koji predlažu gradnju pravog developmenta - naselja zatvorenog tipa na površini od 4 hektara.

Oglas za prodaju „Koste Stamenkovića“, ogromnog nekadašnjeg tekstilnog kompleksa sa zemljišetm na privlačnoj lokaciji, omeđeno magistralnim putem, odnosno, Bulevarom Nikole Pašića i Veternicom sa uređenim kejom, trebalo bi da bude raspisan krajem aprila ili početkom maja ove godine sa početnom cenom od 100 miliona dinara.

Svi koji su se do sada interesovali su iz Leskovca, a jedna od ideja je da se na površini od 4 hektara napravi naselje sa stambenim zgradama, vrtićima, supermarektom i tržnim centrom ili grad u gradu.

- Bilo bi to prvo naselje takvog tipa, u Leskovcu, zapravo, prvo naselje uopšte posle 40 godina u Leskovcu - objašnjava sagovornik. - Tako bi i Leskovac dobio svoj Grad na vodi - dodaje.

U upravi grada Leskovca je nezvanično rečeno da se priča o tome, ali da je put od ideje do gradnje dugačak.

- Agencija za licenciranje stečajnih upravnika ne prodaje zemljiše jer je ono u državnom vlasništvu, pa je potrebno izvršiti konverziju iz državnog u privatno i prenos prava svojine, pa zatim dolazi izmena GUP-a, pa brojne odluke nadležnih organa - kažu službenici.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...
Ciceron 10.10.2022.
Pitati struku ne znaci pitati obavezno one ...
DARKO 10.10.2022.
Sve je to lepo. Samo da se konsultuje struk...

;