IZOLACIJA-468X60-BANNER

Petrovac na Mlavi dobija obilaznicu i novi most

06.02.2018. | eKapija

Predsednik opštine Petrovac na Mlavi, Duško Nedinić, najavio je na konferenciji za medije održanoj u ponedeljak (05.02.2018) da će nova obilaznica oko grada biti izgrađena do juna ove godine, dok će novi most preko Mlave biti izgrađen tokom 2019. Vrednost buduće saobraćajnice procenjena je na više od 70 miliona dinara, navodi se na zvaničnom sajtu opštine.

- Ugovorenom dinamikom radova prvo će se graditi obilaznica oko grada, kako bi se teški saobraćaj preusmerio do završetka izgradnje novog mosta preko Mlave - rekao je Nedinić.

On je najavio da će se buduća obilaznica prostirati od Kamenova do Zabrđa u dužini od 3.050 metara i po svim parametrima će zadovoljiti potrebe tranzitnog i teškog saobraćaja, jer na toj deonici već postoji novoizgrađeni most nosivosti do 60 tona. Osim što će rasteretiti teški saobraćaj u samom gradu, obilaznica će povezati i dva regionalna puta, sela Kamenovo i Zabrđe, kao i ostala susedna sela, čime će se znatno smanjiti dužina putovanja.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Pored ove saobraćajnice, sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima ugovorena je i rekonstrukcija bolničkog kompleksa Doma zdravlja i Opšte bolnice. Direktor Opšte bolnice Petrovac na Mlavi, dr Branko Lukić, istakao je da se vrednost kompletnih radova procenjuje na više od 5 mil EUR, a rekonstrukcija će se odvijati etapno, u tri faze.

- U prvoj fazi biće urađeno spoljašnje uređenje - rekonstrukcija krovova, fasada, postavljanje nove stolarije, parterno uređenje dvorišta, kao i nova zgrada vešernice. U drugoj fazi biće izgrađena nova toplana na biomasu, koja će imati kapacitete da greje ne samo bolnički kompleks, već i veći deo grada koji je smešten na levoj obali Mlave. Na kraju će se, u trećoj fazi, pristupiti unutrašnjem uređenju bolničkih objekata - naveo je Lukić.

Realizacija svih radova na rekonstrukciji bolničkog kompleksa predviđena je u naredne tri godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;