PRIJAVA-468X60-BANNER

U Sopotu za četiri godine 275 kilometara puteva

26.01.2018. | Beoinfo

- Opština Sopot je apsolutni rekorder po broju asfaltiranih ulica, ali i kada je u pitanju ukupna dužina puteva koji su „presvučeni” novim asfaltom u protekle četiri godine. Radi se o brojci od ukupno 275 kilometara, od čega je 35 kilometara novog asfalta, 55 kilometara rekonstruisanih ulica, 60 kilometara novih atarskih puteva i 125 kilometara puteva nasutih kamenom. To je veoma važno za poljoprivrednike opštine Sopot jer im je time umnogome olakšan put do imanja. Sve to naravno ima pozitivan uticaj na razvoj poljoprivrede u ovoj beogradskoj opštini - rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišavši danas (26.01.2018) radove na asfaltiranju puta u mestu Đurinci u opštini Sopot.

Prema njegovim rečima, Sopot je postao veliko gradilište i trenutno se aktivno gradi na četiri ili pet lokacija. A takođe je dodao i da je u protekle četiri godine, u Sopotu postavljeno 30 kilometara vodovodne mreže i tri kilometra kanalizacione mreže.

Predsednik opštine Živorad Milosavljević je rekao da je Sopot u prethodnih nekoliko godina uglavnom bio preplavljen građevinskim mašinama.

- Sve to rezultiralo je izgradnjom i rekonstrukcijom velikog broja ulica i puteva. Trenutno se u Sopotu rade ivičnjaci i trotoari, ali i prilazni putevi za Manastir Sibnicu. Asfaltira se put od Sibnice ka Mirosaljcima, ali i put prema mestu Babe, koji je najlošiji u našoj opštini. Prošle godine je urađeno pet kilometara puta od Đurinaca prema Požarevcu, što je još jedna šansa za razvitak privrede u ovom kraju - rekao je Milosavljević.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 10.06.2022.
Divno! Ne zna se šta je lepše. Ovog leta sm...
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...

;