IZOLACIJA-468X60-BANNER

Poseta delegacije Udruženja španskih proizvođača građevinskih i rudarskih mašina - ANMOPYC

18.02.2010. | Ambasada Španije

Ekonomska saradnja između Republike Srbije i Kraljevine Španije uspostavljena je u svim privrednim oblastima i ima dobar i kvalitetan sadržaj koji daje prostora za dalje unapređenje bilateralnih odnosa dve zemlje.

U cilju unapređenja međusobnih odnosa, Trgovinsko-ekonomsko odeljenje Ambasade Španije u Beogradu redovno organizuje posete delegacija regionalnih privrednih komora iz Španije i posete srpskim firmama.

S tim u skladu, 10. i 11. februara 2010. godine realizovana je i poseta delegacije Udruženja španskih proizvođača građevinskih i rudarskih mašina ANMOPYC (http://www.anmopyc.es) u okviru koje je Beograd posetilo 11 firmi iz ovog sektora.

Udruženje ANMOPYC je osnovano 1983. godine, sa osnovnim ciljem da promoviše i zaštiti interese španskih proizvođača mašina za građevinsku industriju i rudarstvo.

Članovi Udruženja mogu se svrstati u 7 sektora prema nameni mašina:

  • za izgradnju puteva
  • za beton
  • za podizanje građevinskog materijala, transport i manipulisanje teretom
  • za rudarstvo i reciklažu
  • za pomeranje zemlje
  • za privremene radove
  • pomoćna oprema za građevinu.

Kompletan katalog ANMOPYC-a možete pogledati na: http://www.anmopyc.es/index.aspx. Glavno tržište španskih građevinskih mašina je Evropa koja čini 65% španskog izvoza ove vrste mašina, zatim Amerika (20%), Afrika (8%), Azija (4%), Bliski istok (2.5%) i Okeanija (0.5%). Izvoz predstavlja 30% ukupne zarade španskih proizvođaca građevinskih mašina.

Španska oprema se odlikuje dobrim kvalitetom i konkurentnim cenama, što joj dozvoljava da se dobro plasira čak i na zahtevnim tržištima poput nemačkog, francuskog, američkog i sl. Najveći pomak ostvaren u ovoj grani u poslednjih 10 godina je što su španski proizvođači razvili mehanizme brzog odgovora na sve eventualne zahteve ili pritužbe klijenata.

Firme koje su posetile Srbiju u sklopu ove delegacije ANMOPYC-a su: Alba, Cintasa, Durher, Enarco, Etesa, Goian, Macroza, Proeti, Saltec, Sima i Umacon.

Za eventualne dodatne informacije možete se obratiti Trgovinsko-ekonomskom odeljenju Ambasade Španije na telefon +381 11 380 68 32.

Ekonomsko i trgovinsko odeljenje Ambasade Španije - www.comercio.mityc.es

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


DOKA-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;