INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Niče moderan „buvljak“ u Beogradu

10.01.2018. | Ana Ristović | Blic

Kada konačno bude izmešten iz Bloka 43, postojeći Otvoreni tržni centar, popularni buvljak, biće najmoderniji objekat za trgovinu u glavnom gradu, najavljuju iz Gradskih pijaca.

Impoznatne brojke projektnog plana predviđaju izgradnju objekta površine 3,2 hektara, u kojem će biti 900 prodajnih i bezmalo 1.500 radnih mesta. Iako je plan gradskih vlasti bio da se dugo najavljivano iseljenje poznate tržnice realizuje do kraja 2017. godine, do toga nije došlo, a nova lokacija još je nepoznata.

- Jedino što se sa sigurnošću može tvrditi jeste da će veliki park svoje mesto pronaći na raskršću dve glavne novobeogradske ulice. Trenutno smo u dogovorima sa nadležnim sekretarijatom, direkcijom i zavodom - kaže direktor JKP Gradske Pijace Ivan Sočo.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Iako to niko neće da potvrdi, skoro izvesno je da će biti smešten posle raskrsnice Jurija Gagarina i Dr Ivana Ribara, iza Bloka 45. Građani ove opštine će tako umesto haotične i neugledne buvlje pijace u Bloku 43 moći da se pohvale savremenijom, standardizovanom tržnicom. U njoj će se nalaziti boks-tezge propisane veličine od sedam kvadratnih metara, sa rolo-vratima koja će zaposleni na kraju radnog dana samo spustiti i zaključati. Sem toga, otvoreni ritejl park sadržaće i druge tipove lokala, a ceo prostor biće oplemenjen zelenilom.

Unutrašnji raspored osmišljen je zonski, što znači da će, recimo, prodaja bele tehnike biti organizovana kod prolaza koji vodi na parking sa oko 200 parking mesta, kako bi kupci masivnu i kabastu robu mogli što lakše da dopreme u svoja vozila. Centralni deo parka biće rezervisan za ugostiteljske sadržaje, te će se u njemu nalaziti restorani, a obezbeđen je i prostor za izgradnju supermarketa.

Preciznijih podataka o tome kada bi se moglo početi sa gradnjom ove kapitalne investicije još nema.

- Zasad znamo da se projekat neće sigurno realizovati do kraja prve polovine naredne godine. Sem utvrđivanja lokacije, radove koči i finansijsko pitanje. Nakon dodeljenih 600 miliona dinara, Grad je odlučio da ta sredstva prebaci u druge svrhe, te čekamo na pomoć gradskog budžeta - kaže Sočo.

Na mestu sadašnjeg buvljaka planirana je gradnja velikog, višespratnog poslovnog centra. Kako je nedavno gradski urbanista Milutn Folić izjavio za naš list, poslovni objekat prostiraće se na 60.000 kvadrata.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;