INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novo naselje se uskoro na još jednom mestu spaja sa Veternikom

02.11.2017. | Žarko Bogosavljević | 021.rs

Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) planira da uskoro počne spajanje Novog naselja i Veternika tako što će produžiti Bulevar Jovana Dučića ka ulici Dragoslava Srejovića, saznaje 021.rs.

Ovaj produžetak Bulevara Jovana Dučića u dužini od oko 300 metara spojiće Novo naselje i Veternik na još jednom mestu, i to preko Veterničke rampe, jer od ranije postoji spoj preko Ulice Mileve Marić i Futoškog puta.

Sa ovim se neće dobiti samo veza između Novog naselja i Veternika već i kontinuirana saobraćajnica, pretežno bulevarskog tipa, koja se proteže od ugla Kisačke ulice i Bulevara kralja Petra I na Salajci do ugla Tome Maksimovića i ulice Kralja Petra I u Veterniku, u dužini 6,6 kilometara. Ovaj saobraćajni pravac bi time postao alternativa futoškom pravcu i trebalo bi da ga rastereti.

Slika. Ruta nove saobraćajnice (foto: dokumentacija UGZI)

U sklopu priprema za te radove, UGZI je raspisao javnu nabavku za tehničku dokumentaciju za saobraćajnicu i javno osvetljenje. U konkursnoj dokumentaciji, u koju je 021.rs imao uvid, navodi se da će biti građeno oko 330 metara saobraćajnice sa dve kolovozne trake i razdelnim ostrvom od 1,5 metar. Biće izgrađena i biciklistička staza.

Takođe, Bulevar Jovana Dučića će sa ulicom Dragoslava Srejovića i Veterničkom rampom biti spojen kružnom raskrsnicom. Istovremeno, biće građena vodovodna i kanalizaciona mreža za potrebe okolnih stambenih objekata, kao i onih koji će se na ovoj lokaciji graditi narednih godina.

 

Komentari: 1

Mile počasni Bosanac 06.11.2017 13.36.35

Nije bitno ko pokreće ovo bitno je da se radi.Unapred bih poručio nešto onima koji će se žaliti na ovo. Žao nam je što nismo imali tate i mame da nam kupe stanove, pa smo morali da gradimo po "Vjeterniku" kako ga vi zovete. Žao nam je i što nismo bili lopovi i kriminalci, pa nismo mogli da priuštimo sebi neki "fensi" deo grada. Žao nam je što nismo nasledili stanove od tatica i mamica. Žao nam je što smo morali da dižemo kredite i da gradimo kuće ne znajući hoće li ih vaše tatice i mamice srušiti. Žao nam je što plaćamo uređenje građevinskog zemljišta a sve morali sami da platimo, od struje i vode do kanalizacije. Žao nam je što Veternik nazivate Vjeternikom, kao da u njemu žive isključivo Bosanci. Ima i nas, koji nismo Bosanci, samo smo morali da se nastanimo tu. Žao nam je što ne volite Bosance, ipak su to naši ljudi. Žao nam je što Bosance najviše mrze upravo Bosanci koji su došli u prvom i drugom talasu kolonizacije. Valjda oni imaju neka veća prava od novopridošlih Bosanaca. Na Bosance se žale najmanje ovdašnje lale i Mađari, a najviše vi. Žao što ste svi postali zli i ničemu više ne možete da se obradujete. A najviše nam je žao, što vam deca odrastaju po stanovima, kao papagaji, što ne mogu da se igraju kao naša deca. Žao nam je i vas, tako ubledelih iz stanova i punih mržnje. Sve vas vole vaši Veterničani a posebno Mile, vaš počasni Bosanac iz Veternika.

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;