INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Radnici na ćupriji otklanjaju nedostatke

30.10.2017. | M.Kusmuk | Novosti

Poslednjih dana radnici turske firme ERBU, koju je Turska razvojna agencija TIKA imenovala za izvođača radova na rekonstrukciji mosta Mehmed-paše Sokolivća u Višegradu, menjaju kocke na gazištu mosta, na šta je, kao na jedan od nedostataka pri sanaciji, ukazala opština Višegrad.

Načelnik Mladen Đurević kaže da je Turskoj razvojnoj agenciji, ali i firmi ERBU, podneto 15 primedaba, odnosno ukazano im je na propuste prilikom sanacije stare ćuprije.

- U javnosti se dosta spekulisalo u vezi s tim primedbama, ali su one na kraju usvojene i konačno se pristupilo radovima - ističe Đurević.

Zavod za zaštitu spomenika BiH nikada nije dao saglasnost za postavljanje ove vrste kamena koja se sada nalazi na ćupriji, rasveta nije adekvatno postavljena i često uopšte ne radi, a velike količine šljunka nanosi Osojnički potok, ukazala je lokalna vlast izvođaču radova.

- Osojnički potok nanosi velike količine peska koji svake godine mora da se odvozi odatle, a izvođači uopšte nisu predvideli prilaz tom potoku - kaže Đurević.

Međutim, kao najveći problem koji je rukovodstvo opštine istaklo jeste podizanje nivoa reke Drine, jer je time smanjena propusna količina vode kroz lukove mosta.

Đurevićevoj priči u prilog govori i činjenica da je nedavno gradilište na mostu bilo neobezbeđeno i da se nekoliko građana povredilo prilikom prelaska mosta.

- O svemu ovome odmah je obavešten nadzorni organ, te se ovakvi propusti više neće dešavati - naglasio je Đurević.

Radovi bi trebalo uskoro da budu gotovi, kako bi stari most konačno dobio upotrebnu dozvolu. Međutim, tačan datum završetka radova ne može se tačno odrediti, upravo zbog otklanjanja nedostataka na koje su opštinari ukazivali izvođaču radova.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;