PRIJAVA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Investitori se ni zatvora ne plaše

26.10.2017. | M.LJ.P. | Novosti

Divlja gradnja u prestonici ne posustaje uprkos svim najavama nadležnih da joj je odzvonilo. Naselje Borča preplavljeno je gradilištima koja niču bez reda i mimo propisa. Najnoviji primer nalazi se u Kombinatovoj ulici, u kojoj investitor nastavlja da zida zgradu uprkos zabranama i prijavama.

Pre nekoliko meseci počela je izgradnja petospratnice u Kombinatovoj 1. Investitor je otkupio plac od vlasnika i počeo da zida objekat. Ekipa Novosti juče (25.10.2017) je na ovoj adresi zatekla gradilište i jednog radnika ispred njega. Ovaj prizor ne bi bio čudan da je reč o propisnoj gradnji, ali nigde nije pronađena informacija o tome ko izvodi radove, koji je rok za njihov završetak, kako izgleda projekat, niti broj građevinske dozvole, iako je obaveza investitora da na svakom objektu u nastajanju postavi tablu sa ovim informacijama.

Neophodne podatke, međutim, investitor nije ni mogao da izloži, jer ih nema. Naime, u Opštini Palilula su potvrdili da je reč o nelegalnoj gradnji.

- Građevinski inspektori su izašli na teren, zatvorili gradilište i doneli rešenje o uklanjanju objekta - rekli su opštinari. - S obzirom na to da investitor nije postupio po rešenju, protiv njega je podneta i krivična prijava.

Ovaj graditelj koji se oglušava o zabrane nadležnih i nastavlja započeti posao, međutim, nije usamljen. U prečniku od nekoliko desetina metara, u ulicama oko Kombinatove, nalazi se nekoliko gradilišta na kojima takođe nema nikakvih informacija o investitoru i dozvolama, te se stiče utisak da je naselje Borča i dalje meka divlje gradnje.

U Opštini Palilula ističu da su spremni da se obračunaju sa ovim problemom, ali da trenutno nemaju sredstava za dalje rušenje.

Opština Palilula intervenisala je krajem prošlog meseca, kada je uklonjena zgrada na Mirijevskom bulevaru 17. S obzirom na to da investitor nije sam srušio nelegalnu zgradu, buldožeri koje je unajmila Opština srušili su stambeno-poslovni objekat od 270 kvadratnih metara.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 26.05.2023.
Mogu da se mešaju sa epoksidnim smolama. Za...
Дејан 24.05.2023.
Да ли ваши пигменти могу да се мешају са еп...
Sloba 22.05.2023.
Lepi planovi ali nikad više. Idemo na Taru.
Konstruktor 17.05.2023.
Kolege, imajuci visedecenjsko iskustvo iza ...
Šef gradilišta 16.05.2023.
Srđane, verovatno si mlad statičar koji kor...

;