PRIJAVA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Uskoro početak novih infrastrukturnih radova u Beogradu

29.09.2017. | Beoinfo

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je početak novih infrastrukturnih radova u Beogradu u narednim danima. Vesić je najavio nastavak radova u Gračaničkoj ulici i na Kosančićevom vencu,  ali i izradu kanalizacionih i vodovodnih mreža u Malom Mokrom Lugu, Barajevu, Obrenovcu, kao i fabrika za preradu otpadnih voda u Pinosavi i Belom Potoku.

Prema rečima gradskog menadžera, nastavlja se posao na Kosančićevom vencu i u Gračaničkoj ulici, ali i kanalizacija u naselju Mali Mokri Lug.

- Takođe, u opštini Barajevo radiće se vodovodna mreža u naseljima Arnajevo i Rožanci, za šta je izdvojeno oko 170 miliona dinara. Vodovodna mreža će se raditi i u Batajnici, kanalizaciona crpna stanica u naselju Šljivici (Obrenovac), ali i postrojenja za preradu otpadnih voda u Pinosavi i Belom Potoku. U prvih sedam do deset dana oktobra, u Rakovici sledi druga faza rekonstrukcije Ulice Ljubiše Jelenkovića. Na taj način želimo da nadoknadimo zastoj koji je postojao u razvoju infrastrukture Beograda, ali i da na isti način tretiramo građane centra i rubnih opština - rekao je Vesić.

Beograd (preuzeto sa www.pixabay.com)

Gradski menadžer je osim pomenutih radova najavio i drugi deo rekonstrukcije Ulice Ljubiše Jelenkovića u Rakovici, a ujedno i odgovorio na pitanje o različitom u broju radnika na pojedinim gradilištima.  

- U zavisnosti od lokacije i vrste radova, postoje trenuci kada mora da se napravi pauza, recimo zbog sušenja betona ili nečeg drugog. Radi se u dve smene, do 23 sata, nakon toga nije moguće jer je prekasno i ljudima koji stanuju u blizini je potreban odmor. Raspisujući tendere trudili smo se da postavimo najkraće moguće rokove, s obzirom na to da su radovi veoma obimni, kao i da se radi kompletna vodovodna i kanalizaciona instalacija. Naredne godine nas očekuju veliki radovi, poput rekonstrukcije Ulice kneza Miloša, Trg republike, četiri garaže, ceo potez od Ruzveltove ulice do Ulice cara Dušana, 27. marta, Kraljice Marije, kao i Džordža Vašingtona. To su poslovi koji moraju da budu obavljeni, jer ovaj grad mora da se uredi - istakao je Vesić.

Govoreći o rokovima za završetak radova, Vesić je rekao da je u Ruzveltovoj pomeren rok zbog viška radova, ali i da ta pomeranja neće uticati na krajnji rok. Kompletna ulica biće završena do 6. novembra, naveo je Vesić, dok će desna strana Bulevara oslobođenja biti puštena u saobraćaj 22. oktobra, a na Slaviji unutrašnji stubovi i kontaktna mreža biće završeni do 17. oktobra. Konačni rok za završetak svih radova – Slavija, Bulevar oslobođenja i Ruzveltova ulica je 16. novembar.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...
Jovan 03.07.2023.
A kada ce se uraditi parcelizacija zemljist...
DARKO 05.06.2023.
Šta bi sa korupcijom po opštinama gde se ne...

;