IZOLACIJA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Novi Sad investira u infrastrukturu

12.09.2017. | 021.rs

Radovi na Sentandrejskom putu i mostu počeće početkom 2018. godine, a narednog leta biće proširena i Ulica Bate Brkića, ka Futoškom putu. Ovo su samo dve investicije koje gradonačelnik Miloš Vučević očekuje u narednim mesecima. On se nada da će do kraja godine imati raspisan tender i potom potpisan ugovor o radovima na proširenju Sentandrejskog puta, vrednosti oko 800 miliona dinara u prvoj fazi. U vezi sa finansiranjem ovog projekta nedavno su održani sastanci predstavnika Grada sa Putevima Srbije i Pokrajinskom vladom koji su sufinansijeri.

Vučević za portal 021 navodi da će se proširenje Sentandrejskog puta raditi paralelno sa projektovanjem novog mosta, blizanca postojećeg Sentandrejskog mosta, a već je raspisana nabavka za rekonstrukciju postojećeg mosta, što zajedno finansiraju Grad i Republika.

Gradonačelnik kaže da napreduju radovi na zgradi Hitne pomoći, kao i da očekuje da vrlo brzo budu nastavljeni radovi na Muzičko-baletskoj školi. On najavljuje i da će 2018. godine biti rađeno proširenje Ulice Bate Brkića, parterno uređenje dela centra grada i da će biti završena Centralna kuhinja Radosnog detinjstva.

Slika. Novi Sad (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Završeno je sređivanje imovinsko-pravnih odnosa oko Ulice Bate Brkića i mislim da ćemo sledećeg leta početi da je proširujemo. Radi se projekat uređenja centra, Trga slobode, Pozorišnog trga i Ulice kralja Aleksandra. Nadam se da ćemo zajedno sa Pokrajinom sledeće godine krenuti sa svim tim radovima, od kojih bi prvi na red za sređivanje došao Pozorišni trg. Grad je spremio i pare za poslednju fazu izgradnje Centralne kuhinje u vrednosti od 50 miliona dinara, a Pokrajina će sledeće godine dati još 50 miliona dinara da se taj objekat konačno završi - naveo je Vučević za 021.

Gradonačelnik je dodao i da su za lokalnu vlast važni imovinsko-pravni odnosi u pogledu izgradnje višespratne garaže u Šafarikovoj ulici. On je pojasnio da tu postoji „ekstremno komplikovana situacija" gde su od šest nekretnina, četiri opterećene sa više hipoteka što znatno otežava otkup.

Vučević se nada i skorom rešavanju imovinsko-pravnih odnosa oko zemljišta na potezu od Bulevara Jovana Dučića do Ulice Dragoslava Srejovića, gde će biti izgrađena saobraćajnica koja će biti još jedan spoj Novog naselja i Veternika, i rasteretiće futoški pravac.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 05.06.2023.
Šta bi sa korupcijom po opštinama gde se ne...
Gradjevinarstvo.rs 26.05.2023.
Mogu da se mešaju sa epoksidnim smolama. Za...
Дејан 24.05.2023.
Да ли ваши пигменти могу да се мешају са еп...
Sloba 22.05.2023.
Lepi planovi ali nikad više. Idemo na Taru.
Konstruktor 17.05.2023.
Kolege, imajuci visedecenjsko iskustvo iza ...

;