INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Komunalno sređivanje Novog Sada

24.08.2017. | Z. Grumić | Novosti

Obimni radovi na obnovi toplovoda, zastarele vodovodne mreže i kolovoza u mnogim ulicama što u centru, što na periferiji i u prigradskim naseljima znatno otežavaju saobraćaj i druge aktivnosti, ali kada planirane rekonstrukcije budu završene građani će, zasigurno, imati kvalitetnije grejanje, snabdevanje vodom i druge komunalne pogodnosti.

Zbog višednevnih radova u nekoliko prometnih ulica, poput Jevrejske, Žarka Zrenjanina, Kosovske i Kornelija Stankovića, autobusi gradskog prevoznika saobraćaju izmenjenim trasama, pa se u novom režimu vožnje teško snalaze i oni najredovniji putnici. Nije lako ni vozačima automobila, ni pešacima, pogotovu starijima, koji preko gradilišta treba da stignu do prodavnice, pijace ili ambulante.

Nadležni pozivaju Novosađane da budu strpljivi i ističu da su svi radovi neophodni i da će se brzo videti njihov pozitivan efekat.

- Molim sugrađane da imaju razumevanja, jer se grad mora uređivati radi budućeg razvoja i boljeg funkcionisanja komunalnog sistema - poručio je član Gradskog veća Vladimir Stojković prilikom jučerašnjeg obilaska neimara u Sajlovu.

Novi Sad (preuzeto sa www.pixabay.com)

Stojković je podsetio da je prošle zime bilo veoma dobro snabdevanje toplotnom energijom, a ovog leta nije bilo primedaba na snabdevanje vodom, zahvaljujući lane obavljenim rekonstrukcijama.

- Novi Sad raste i razvija se i zbog toga se svake godine izdvajaju znatna sredstva za izgradnju i obnovu infrastrukture - istakao je Stojković i naglasio da je Novi Sad i ovog leta veliko gradilište.

To potvrđuju veliki i višenedeljni radovi na rekonstrukciji toplovoda u delu Bulevara oslobođenja, u ulicama Žarka Zrenjanina, Zlatne grede, Kosovskoj, Kornelija Stankovića, Marodićevoj, Novosadskog sajma, kao i obnove kolovoza na području univerzitetskog kampusa, u Ulici Čajkovskog u Petrovaradinu, i na drugim lokacijama. Najveći deo tih radova biće završen do kraja ovog meseca ili sredine septembra.

Da se u tom pogledu vodi računa o ravnomernom razvoju svih delova grada, potvrđuju i mnogobrojne rekonstrukcije ulica u prigradskim naseljima. Radnici JKP Put su ovih dana završili nekoliko započetih poslova na presvlačenju kolovoza novim asfaltom na Fruškogorskom putu na Popovici, u Ulici Žikice Jovanovića Španca i na Adicama, kao i u Ulici Jove Vučerića u Sajlovu.

Iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije je potvrđeno da će uskoro početi temeljna rekonstrukcija kolovoza na delu Partizanske ulice, koja je po kategorizaciji državni put prvog B reda i predstavlja jedan od najfrekventnijih delova primarne saobraćajne mreže na teritoriji grada.

Temeljnu rekonstrukciju leve kolovozne trake u Partizanskoj ulici uskoro će početi Put-Invest iz Sremske Kamenice.

- Rok za izvođenje radova je 110 kalendarskih dana, a ugovorena vrednost je 69,9 miliona dinara. Radovi se finansiraju zajedničkim sredstvima Grada Novog Sada i AP Vojvodine - navode u Upravi za građevinsko zemljište i investicije.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;