INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Završen novi Dom zdravlja na Labudovom brdu

23.08.2017. | Beobuild

Petnaest meseci nakon otvaranja gradilišta završeni su svi radovi na izgradnji nove zgrade Doma zdravlja Labudovo brdo. Objekat će posle više decenija rešiti problem neadekvatnog privremenog smeštaja za lokalnu zdravstvenu stanicu, a njegovo otvaranje očekuje se narednog meseca. Građevinski sve je završeno, preostaje samo da se unese oprema i nameštaj. Centar u kome bi se pružala primarna zdravstvena zaštita planiran je još u vreme podizanja samog naselja krajem 70-ih godina, ali su ambulante privremeno smeštene u podzemni aneks između stambenih zgrada. Nažalost, privremeno je postalo trajno, a Dom zdravlja na Labudovom brdu ostao je u neuslovnim prostorijama do danas.

Probleme treba da reši nova zgrada Doma zdravlja sa 2.500 kvadrata bruto površine, koja se nalazi u Oplenačkoj ulici na Labudovom brdu, neposredno uz lokalnu crkvu. Objekat se sastoji od dva krila, objekta A (P+1+Pk) i objekta B (Po+P+1+Pk), povezana pasarelom na nivou prvog sprata i potkrovlja. Arhitektonski je oblikovan u skladu sa stambenim blokovima na Labudovom brdu, uključujući i prepoznatljivu crvenu opeku. Uz objekat izgrađeno je i 23 parking mesta u Oplenačkoj ulici, kao i dodatnih 16 parking mesta u okviru novoformirane interne saobraćajnice.

Uz postojeće službe primarne zdravstvene zaštite, novi objekat dobiće i odeljenje ginekologije, a za opremanje savremenim aparatima potrošeno je oko 30 miliona dinara. Pored stanovnika Labudovog brda, usluge ove ustanove koristiće i osiguranici iz naselja na Petlovom brdu, Kijevu i Kneževcu. Vrednost novog objekta je 205 miliona dinara, a radove je izvodilo građevinsko preduzeće Kej iz Valjeva.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;