Otvorena deonica „Ipsilon kraka“

23.08.2017. | Beta

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović pustila je juče (22.08.2017) u saobraćaj deonicu „Ipsilon kraka“ kod Subotice, od somborskog do bačkotopolskog puta. Kako je saopštilo resorno ministarstvo, Mihajlović je izjavila da je cilj Vlade Srbije završetak celog „Ipsilon kraka“ u 2019. godini.

- Završili smo 6,5 kilometara puta za 10 meseci, za razliku od naših prethodnika koji su na ovoj deonici radili više od 20 godina i nisu je završili. Cilj Vlade je da u 2019. godini imamo izgrađen ceo „Ipsilon krak“, odnosno obilaznicu oko Subotice koja će povezati granične prelaze Horgoš i Kelebiju i doprineti da hiljade kamiona koji dnevno prolaze kroz samu Suboticu bude preusmereno na novu saobraćajnicu - izjavila je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da će završetkom „Ipsilon kraka“ direktno biti povezana industrijska zona u Subotici sa Koridorom 10.

- Ne možemo govoriti o razvoju Subotice, Vojvodine i Srbije ukoliko nemamo izgrađenu infrastrukturu i na tome će Ministarstvo koje vodim raditi u narednoj godini, da povežemo celu Srbiju auto-putevima, regionalnim putevima i obnovljenim lokalnim saobraćajnicama - zaključila je Mihajlovićeva.

Predsednik AP Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je da je izgradnja „Ipsilon kraka“ tridesetogodišnji san Subotičana.

- Kroz Suboticu godišnje prolazi više od 350.000 kamiona i ovaj projekat je od životnog značaja za Suboticu, kako sa privrednog aspekta, tako i iz ugla izgradnje grada u kom se može bolje živeti - rekao je Pastor.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban zahvalio je Vladi Srbije i Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture što su prepoznali saobraćajni, infrastrukturni i ekonomski značaj izgradnje obilaznice oko Subotice, istakavši da će „Ipsilon krak“ izmestiti teški teretni saobraćaj iz centra grada.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...