Gradnja Tiršove 2 možda već tokom 2018. godine

28.07.2017. | Novosti

Razvojna banka Saveta Evrope platiće izradu studije izvodljivosti za novu zgradu Univerzitetske dečje klinike, koja će se graditi između Veterinarskog fakulteta i Višegradske ulice, u blizini auto-puta, a ne u Tiršovoj. Uz donaciju od 200.000 evra, banka će dati i savetnika da pomogne u izboru kompanije koja će u okviru ove studije raditi i idejni projekat nove bolnice na 30.000 kvadratnih metara.

Za izradu studije potrebno je nekoliko meseci, posle čega sledi objedinjena javna nabavka za projekat i izgradnju bolnice. Marko Blagojević, direktor Kancelarije Vlade Srbije za upravljanje javnim ulaganjima, kaže da bi to značajno trebalo da skrati rok za izvođenje ovog posla.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Blagojević veruje da bi radovi na novoj dečjoj bolnici mogli da počnu do kraja 2018. Za izgradnju i opremanje biće potrebne tri godine. U novoj zgradi biće operacioni blok, dijagnostički centar, dnevne ambulante...

Procenjuje se da je za izgradnju nove bolnice potrebno 55 miliona evra.

Na to da je neophodno da se Tiršova proširi, ukazuje se već tri decenije. Od ideje da se gradi pored stare zgrade, na prostoru sadašnjeg parkinga, odustalo se. Razmatrana je i lokacija na Novom Beogradu, gde bi trebalo da se gradi i nova zgrada GAK Narodni front, ali se i od toga odustalo jer bi u tom slučaju na Novom Beogradu bile obe specijalizovane dečje bolnice - nova Tiršova i Institut za majku i dete.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...