INFONET-468X60-BANNER

Obnova fasada na Kosančićevom vencu i u Fruškogorskoj pri kraju

10.07.2017. | Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da se privodi kraju obnova fasada na Kosančićevom vencu i u Fruškogorskoj ulici, što je sproveo Sekretarijat za komunalne i stambene poslove, i dodao da je od početka godine sređeno više od 120 fasada u našem gradu, što mu je dalo lepši, uređeniji izgled. Mali je istakao da će ulepšavanje i sređivanje grada biti nastavljeno, a samim tim i akcija uređenja oronulih i propalih fasada koje, osim što ruže izgled grada, ugrožavaju i bezbednost prolaznika.

Grad Beograd, podsetio je gradonačelnik, od početka godine sprovodi akciju uređenja fasada, a predviđeno je da ih bude rekonstruisanoviše od 180.

- U Beogradu postoji veliki broj prelepih zgrada, čija lepota ne može da dođe do izražaja jer su im fasade stare i oronule, decenijama zapuštene. Zato ova akcija ima još veći značaj, jer daje lepši i sređeniji izgled našem gradu, koji time, osim što postaje bolje mesto za život, postaje i atraktivniji za turiste - rekao je gradonačelnik.

Mali je naveo i da će svaka od obnovljenih fasada biti dekorativno osvetljena, što će takođe uticati na lepši izgled zgrada, a samim tim i grada Beograda.

Sekretarijat za komunalne i stambene poslove sprovodi mere tehničke zaštite, odnosno restauracije oštećenih i oronulih fasada na 35 objekata u okviru kulturno-istorijske celine Kosančićev venac. Tu spadaju objekti u Karađorđevoj, Pop Lukinoj, Fruškogorskoj, Zadarskoj i na Kosančićevom vencu.

Radovi na objektima u ulici Kosančićev venac 1, 1a, 2, 4, 6, 8, 17, 19, 23, Pop Lukina 2-4 i 12, Fruškogorska 2, 3, 6, 8 i 10, Kosančićev venac 5/Fruškogorska 4, Pop Lukina 6/ Fruškogorska 1 su najvećim delom završeni i sa njih su ili skinute skele ili će to biti urađeno narednih dana.

Radovi na obnovi objekata u Karađorđevoj 17-19, 21, 23, 33-35, 37, 39, 41 i 43 i Kosančićev venac 18, koje je sprovodio Sekretarijat za komunalne i stambene poslove, završeni su pre više od mesec dana.

Navedeni Sekretarijat će početi da radi objekte u Zadarskoj 1, 1a, 2, 4, 7, 12 i 14 nakon rekonstrukcije te ulice koju sprovodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Planom Sekretarijata za ovu godinu predviđeni su radovi na sprovođenju mera tehničke zaštite i na 54 objekata koji se, između ostalih, nalaze u ulicama: Brankova, Pop Lukina, Maršala Birjuzova, Zeleni venac, Kolarčeva, Džordža Vašingtona, Crnogorska, Terazije i Bulevar despota Stefana.

Kada je reč o JP Gradsko stambeno, to preduzeće je od kraja 2016. i početka 2017. godine bilo anagažovano na sređivanju 87 fasada u ulicama: Kralja Milana, Nemanjina, Karađorđeva, cara Dušana, cara Lazara, Katanićeva, Svetog Save, Stojana Protića, Hadži Milentijeva, Internacionalnih brigada, Krušedolska, Ohridska, Studentski trg, Dragoslava Jovanovića, Njegoševa i Terazije.

Većina fasada je već rekonstruisana, a preostali, manji broj će biti uskoro završen. Prethodnih dana završeni su radovi u Cara Lazara 16, Karađorđevoj 59 i 71a, Kraljevića Marka 1 i Dragoslava Jovanovića 7, 9 i 11. Radovi još traju u Kameničkoj 8 i na Savskom trgu 9.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;