Aerodrom „Konstantin Veliki“ raspisao poziv za izradu tehničke dokumentacije za terminalnu zgradu

07.07.2017. | eKapija

Javno preduzeće za aerodromske usluge Aerodrom Niš raspisalo je javni poziv za izradu tehničke dokumentacije za adaptaciju i dogradnju terminalne zgrade. Kako se navodi u pozivu, ciljevi i svrha izrade tehničke dokumentacije su da se na osnovu iste izvrše radovi na adaptaciji i dogradnji terminalne zgrade aerodroma Konstantin Veliki u Nišu.

Tehnička dokumentacija treba da sadrži - Studiju opravdanosti, Idejni projekat, Projekat za građevinsku dozvolu (PGD) sa pozitivnim izveštajem o (nezavisno) izvršenoj tehničkoj kontroli, kao i Projekat za izvođenje (PZI) sa saglasnošću MUP u pogledu ispunjenosti mera zaštite od požara.

Zbog povećanog obima vazdušnog saobraćaja samim tim i povećanog broja putnika, prtljaga, potrebno je povećati postojeći kapacitet i poboljšati kvalitet usluge postojećeg saobraćajnog terminala aerodroma „Konstantin Veliki“. Dogradnjom prostora postojećih čekaonica treba povećati kapacitete i komfor koji će omogućiti nesmetan prihvat i otpremu većeg broja putnika i prtljaga u terminalnoj zgradi aerodroma za višegodišnji vremenski period.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Planirana novoizgrađena površina bi bila oko 2.300m², a neophodno je postaviti dodatni broj „check in" šaltera za registraciju putnika i prtljaga sa odgovarajućim trakastim transportnim sistemom. Neophodno je proširiti i kapacitete za pregled obezbeđivanja kako bi se omogućio brži protok putnika iz javne u obezbeđivano-restriktivnu zonu aerodroma.

Traži se i planiranje adekvatnog povećanja kapaciteta za obavljanje carinske i pasoške kontrole za istovremeno opsluživanje tri vazduhoplova sa prosečnim brojem putnika 160 po operaciji (160 putnika u dolasku + 160 putnika u odlasku).

Period opsluge putnika u odlasku, koji uključuje vreme potrebno za registraciju putnika i prtljaga, pregled obezbeđivanja, pasošku i carinsku kontrolu kao i vreme potrebno za njihovo ukracavanje u avion, treba da bude maksimalno 2 sata, navedeno je u tenderskoj dokumentaciji.

Rok za podnošenje ponuda je 14. jul 2017, za kada je zakazano i otvaranje ponuda.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...