Beograd se spušta na reke

28.06.2017. | Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i glavni gradski urbanista Milutin Folić razgovarali su u Starom dvoru sa predstavnicima holandske kompanije Pinnacle koja će na mestu bivše fabrike „Beko“ na Dorćolu graditi poslovno-stambeni kompleks. Siniša Mali je rekao da je u pitanju prostor od oko 120.000 kvadratnih metara, da će projekat uraditi svetski poznati arhitekta i da izgradnja ovog projekta počinje na proleće sledeće godine.

- Zahvaljujući ovom, ali i drugim projektima u tom delu grada, donji Dorćol će za tri godine izgledati potpuno drugačije. Posebna atrakcija tog projekta će biti to što će do polovine 2019. godine Grad Beograd zajedno sa Republikom Srbijom ukloniti šine od Pančevačkog mosta do „Beograda na vodi“ jer nam one u ovom trenutku onemogućavaju da Beograd sputimo na reku. Sa investitorom smo dogovorili da će njihov arhitekta da uradi predlog projekta parka i okruženja celog donjeg Dorćola, kako bi građani dobili prelep deo od Kalemegdana do reke - objasnio je gradonačelnik i dodao da je to konkretan rezultat rada da Beograd konačno siđe na reke.

Prema njegovim rečima, Grad Beograd radi na tome da se sva stara, zapuštena mesta polako uređuju. Svaki deo grada nam je bitan, naveo je on i naglasio da je važno i to da se Beograd razvija kao celina.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...