INFONET-468X60-BANNER

Najavljena izgradnja nove saobraćajnice kod naselja „Stepa Stepanović“

26.06.2017. | M.Stanojković | Novosti

Frekventne, a uske ulice oko naselja „Stepa Stepanović“, zadaju glavobolje vozačima, jer je uključenje iz naselja na prometni Kružni put Voždovac prilično rizično. Najavljena izgradnja saobraćajnice Borska - petlja „Lasta" u okviru Spoljašnje magistralne tangente, rasteretila bi saobraćaj u ovom delu grada, ali planove za novu putnu mrežu odložili su nerešeni imovinskopravni odnosi.

Zbog uskog kolovoza, potez od Trošarine, preko Save Maškovića, do naselja „Braće Jerković“ je prebukiran, a u ovom delu grada gužve su neminovne i van špica. Stanari „Stepe" pri izlazu iz naselja moraju da se naoružaju strpljenjem, a, osim toga, ugrožena je bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

- Izlaz iz „Stepe" na Bulevar Peka Dapčevića, kao i u Ulicu vojvode Stepe je veoma problematičan - kaže Ilija Kukoleča. - Iako su najavili da će proširiti ovaj potez, srušili su kiosk „Pera Ždera", ali se i dalje ništa ne dešava. Ne znam da li čekaju da dođe do udesa, pa da onda nešto preduzmu.

Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju kažu da se od ove ideje nije odustalo, a da je za rešavanje imovinskopravnih odnosa preostalo još nekoliko objekata na uglu sa Bulevarom oslobođenja.

- Završena je izrada projekta za građevinsku dozvolu i projekta za izvođenje radova za sektore 1 i 2, u okviru kojih je i Ulica Save Maškovića - kažu iz Direkcije. - Do sada su formirane građevinske parcele za sve sektore saobraćajnice. S obzirom na to da se postupci rešavanja imovinskopravnih odnosa vode pred nadležnim opštinskim organima, Direkcija ne može da utiče na brzinu rešavanja ovih postupaka. Ipak, očekujemo da to bude uskoro.

Ova saobraćajnica obuhvataće potez od Borske ulice, preko Save Maškovića, pored naselja „Stepa Stepanović“ i „Braće Jerković“ do auto-puta i petlje „Lasta". Projektovana je sa po dve saobraćajne trake, širine po 3,5 metra, srednjim razdelnim ostrvom, širine četiri metra, i trotoarima, širine po tri metra. Prilikom izgradnje naselja „Stepa Stepanović“ ostavljen je priključak na postojeću ulicu Kružni put. A, kako je ranije najavljeno, s obzirom na to da se izgradnjom saobraćajnice Borska - petlja „Lasta" ukida Kružni put, predviđeno je da priključak iz naselja bude na novoizgrađenoj magistrali Borska - petlja „Lasta“.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;