Počeli radovi na izgradnji kružne raskrsnice u Somboru

26.06.2017. | M.Gagrčin | Dnevnik

Počeli su radovi na izgradnji kružne raskrsnice ulica Vojvođanske, Solunskih boraca  i Skopljanske u gradu Somboru. Prvi su na teren izašli radnici somborskog Zelenila koji uklanjaju stabla sa lokacije na kojoj će biti raskrsnica, a procenjeno je da će biti potrebno poseći 24 stabla. Biće izmešten i rešetkasti stub elektroenergetske mreže, za šta je nadležna Elektrovojvodina.

Zamenik gradonačelnice Antonio Ratković i član Gradskog veća za privredu i finansije Sava Dojić, obišli su lokaciju na kojoj će biti izgrađen novi kružni tok. Vrednost radova procenjena je na 13,33 miliona dinara, a kao najpovoljnijem ponuđaču, u zajedničkoj ponudi, radovi su dodeljeni preduzećima Somborelektro i Vojput. Rok za završetak radova je 3. avgust, a nadzor će vršiti JKP Prostor. Izgradnji ove kružne raskrsnice najviše se raduju žitelji ovog dela grada, jer je na postojećoj često dolazilo do saobraćajnih nezgoda. Inače, saobraćajna policija je ovih dana bila prinuđena da povremeno reguliše saobraćaj, bez obzira na postavljenu saobraćajnu signalizaciju o preusmeravanju saobraćaja, koja se očigledno ne poštuje.

Uporedo sa početkom izgradnje nove kružne saobraćajnice, teku završni radovi, na uređenju Vidovdanskog trga u Somboru, koji takođe, kružnom raskrsnicom povezuje četiri prometne ulice - Vojvode Radomira Putnika, Vojvode Stepe Stepanovića, Konjovićevu ulicu i Miloša Obilića. Ove radove izvodi JKP Zelenilo, vrednost je pola miliona dinara, a finansira ih lokalna samouprava.

Prema potpisanom ugovoru, biće postavljeni betonski ivičnjaci i behaton ploče, a na kraju sledi i hortikulturno uređenje zelenih površina oko platoa.

Trg će dobiti nove klupe, dodatnu javnu rasvetu namenjenu noćnom osvetljenju spomenika i krsta, i biće posađene perene (trajnice). Na taj način će Trg na kružnom toku dobiti primeren i reprezentativan izgled, u šta će moći da se uvere brojni vozači koji svakodnevno prolaze ovim nezaobilaznim kružnim tokom.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...