PRIJAVA-468X60-BANNER

Završen bulevar koji spaja Most na Adi i Tošin bunar

21.06.2017. | Tanjug

Radovi na izgradnji saobraćajnice LOT 1, odnosno bulevaru koji spaja Most na Adi i Tošin bunar završeni su danas (21.06.2017) izjavio je gradski menadžer Goran Vesić i najavio da će ta deonica biti puštena u saobraćaj 26. juna.

- Danas smo bili u prilici da prvi put prođemo kompletnom deonicom koja se sastoji od 1,5 kilometara puta i 500 metara mostovske konstrukcije - naveo je Vesić Tanjugu koji je imao ekskluzivnu priliku da saobraćajnicu snimi u pokretu.

Kako je rekao, to je najmoderniji i najnoviji bulevar koji postoji u Beogradu, a urađen je tako da spaja Most na Adi i Tošin bunar.

- Na početku i na kraju mosta postavljene dve izlazno-uzlazne rampe, a imamo i tri raskrsnice koje se nalaze na Tošinom bunaru, Bulevaru AVNOJ-a i Bulevaru Crvene armije - rekao je Vesić.

On je naglasio da je posao, sa današnjim danom, završen u roku, a prema ugovoru koji španska kompanija Rubau ima sa Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda imaju još pet dana da završe posao.

- To podrazumeva iscrtavanje linija, koje se već rade, puštanje javne rasvete i postavljanje semafora koji se takođe već postavljaju tako da će kompletan posao biti završen u roku i 26. juna ovaj bulevar će biti pušten u saobraćaj - naglasio je Vesić.

On je naveo da je osnovna prednost tog bulevara što će se od Tošinog bunara do Požeške ulice stizati za deset minuta.

- Na ovaj način rešili smo jedan od najvećih problema Mosta na Adi, a to je bio silazak na novobeogradsku stranu koji je bio privremen i nije bio bezbedan - rekao je Vesić i zahvalio Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda i kompaniji Rubau koji su uradili „sjajan” posao.

- Ovo je još jedan infrastrukturni projekat u Beogradu koji radimo i još jedan projekat koji menja grad i olakšava ljudima život - ocenio je Vesić.

Direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda Branislav Popović je rekao da u Beogradu trenutno ima 69 aktivnih gradilišta.

- Čitav smisao naše aktivnosti je da u sred građevinske sezone najzad imamo završetak radova kad im je i vreme. Najzad smo uspostavili radni ciklus koji omogućava da se sve radi na vreme i u građevinskoj sezoni - rekao je Popović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...
Dragan 06.07.2022.
Šta je pojednostavljeno kad imate "prikačen...

;