BAU2023-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Završen bulevar koji spaja Most na Adi i Tošin bunar

21.06.2017. | Tanjug

Radovi na izgradnji saobraćajnice LOT 1, odnosno bulevaru koji spaja Most na Adi i Tošin bunar završeni su danas (21.06.2017) izjavio je gradski menadžer Goran Vesić i najavio da će ta deonica biti puštena u saobraćaj 26. juna.

- Danas smo bili u prilici da prvi put prođemo kompletnom deonicom koja se sastoji od 1,5 kilometara puta i 500 metara mostovske konstrukcije - naveo je Vesić Tanjugu koji je imao ekskluzivnu priliku da saobraćajnicu snimi u pokretu.

Kako je rekao, to je najmoderniji i najnoviji bulevar koji postoji u Beogradu, a urađen je tako da spaja Most na Adi i Tošin bunar.

- Na početku i na kraju mosta postavljene dve izlazno-uzlazne rampe, a imamo i tri raskrsnice koje se nalaze na Tošinom bunaru, Bulevaru AVNOJ-a i Bulevaru Crvene armije - rekao je Vesić.

On je naglasio da je posao, sa današnjim danom, završen u roku, a prema ugovoru koji španska kompanija Rubau ima sa Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda imaju još pet dana da završe posao.

- To podrazumeva iscrtavanje linija, koje se već rade, puštanje javne rasvete i postavljanje semafora koji se takođe već postavljaju tako da će kompletan posao biti završen u roku i 26. juna ovaj bulevar će biti pušten u saobraćaj - naglasio je Vesić.

On je naveo da je osnovna prednost tog bulevara što će se od Tošinog bunara do Požeške ulice stizati za deset minuta.

- Na ovaj način rešili smo jedan od najvećih problema Mosta na Adi, a to je bio silazak na novobeogradsku stranu koji je bio privremen i nije bio bezbedan - rekao je Vesić i zahvalio Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda i kompaniji Rubau koji su uradili „sjajan” posao.

- Ovo je još jedan infrastrukturni projekat u Beogradu koji radimo i još jedan projekat koji menja grad i olakšava ljudima život - ocenio je Vesić.

Direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda Branislav Popović je rekao da u Beogradu trenutno ima 69 aktivnih gradilišta.

- Čitav smisao naše aktivnosti je da u sred građevinske sezone najzad imamo završetak radova kad im je i vreme. Najzad smo uspostavili radni ciklus koji omogućava da se sve radi na vreme i u građevinskoj sezoni - rekao je Popović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;