I dalje nepoznata trasa puta Sarajevo-Beograd

20.06.2017. | Tanjug

Na sastanku ministra komunikacija i saobarćaja BiH sa resornim ministrima iz Republike Srpske i Federacije BiH, koji je održan juče (19.06.2017) u Sarajevu, ponovo nije postignut dogovor o trasi kojom bi trebalo da se gradi brzi put Sarajevo – Beograd.

Ministri su obavestiti novinare nakon sastanka da je dogovoreno da se zatraži da idućem sastanku, koji će biti održan do 20. jula, prisustvuju i predsedavajući Veća ministara Bosne i Hercegovine, kao i entitetski premijeri, prenela je agencija Fena.

Budući da nije poznato s koliko novca i na koji način će Turska finansirati ovaj projekt, zvaničnim dopisom će biti zatražena informacija o planiranom iznosu, kao i o detaljima da li će to biti kreditni novac ili neka druga varijanta, rekao je ministar saobraćaja i komunikacija BiH Ismir Jusko novinarima.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Ministar saobraćaja i komunikacija Federacije BiH, Denis Lasić, kazao je da su na sastanku predočene dve varijante buduće trase, prihvatljive za Federaciju: jedna koja od Sarajeva vodi ka Beogradu preko Žepča, Tuzle, Brčkog i Bijeljine, a druga od Sarajeva preko Višegrada, ali da ta eventualna trasa ne zaobiđe područje Goražda.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske, Neđo Trninić, rekao je da najaktuelnija priča vezana za putno povezivanje Sarajeva s Beogradom podrazumeva trasu od Sarajeva do Vardišta kao krajnje tačke.

- Imamo dve varijante - kroz Republiku Srpsku preko Istočnog Sarajeva, Pala, Rogatice, Sokoca, Višegrada do Vardišta, a drugu preko Mesića i Goražda - naveo je Trninić.

Insistiranje da budućem sastanku prisustvuju i entitetski premijeri, Trninić je objasnio rečima da su entiteti vlasnici infrastrukture, pa je konačna odluka na njima budući da će oni vraćati kredite ako u turskom finansiranju projekta bude reč o kreditnom novcu, dodaje novinska agencija Fena.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...