IZOLACIJA-468X60-BANNER

Garaže u Beogradu grade privatnici

13.06.2017. | S.B.M. | Novosti

Predstavljen plan javno-privatnog partnerstva za izgradnju podzemnih parkirališta. U planu izgradnja u Fruškogorskoj, Vlajkovićevoj, Studentskom trgu i Trgu republike. Zbog širenja pešačke zone, Beograd će u narednom periodu dobiti četiri nove podzemne garaže. Za njihovu izgradnju grad je napravio projekat javno-privatnog partnerstva „Beogradski parking", koji je u nedelju predstavljen zainteresovanim investitorima.

U planu je prvo izgradnja garaže ispod Studentskog trga, za koju već postoji građevinska dozvola, a koja će se nalaziti ispod trolejbuske okretnice. Gradiće se i podzemna parkirališta u Fruškogorskoj, ispod Parka nesvrstanih zemalja, garaža na Trgu republike koja će biti ispod Staklenca, gde je planirana izgradnja objekta kulture. Četvrto parkiralište planiranio je u Vlajkovićevoj. Gradski čelnici napominju da je ideja da se automobili spuste pod zemlju, kao što se radi svuda u svetu, a ne da se parkiraju na trotoarima.

Slika. Budući izgled Studentskog trga ispod koga će se nalaziti garaža (foto: Novosti)

Garaža na Studentskom trgu biće na tri nivoa i imaće 700 mesta za parkiranje. Ulaz u nju će biti sa Trga republike, a izlaz kod Etnografskog muzeja. Garaža u Vlajkovićevoj imaće 353 parking-mesta, u Fruškogorskoj 320, a na Trgu republike 300.

Ujedno, generalni urbanistički plan Beograda predviđa više od 50 lokacija za izgradnju podzemnih parkirališta.

U prestonici prema podacima ima 650.000 automobila, a studije procenjuju da samo u centru grada nedostaje 3.000 parking-mesta. Na širem području grada, taj broj je oko 10.000.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Kupac 16.08.2022.
Meni je veoma teško odabrati pločice. Ja sa...
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...

;