IZOLACIJA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Rampa Bubanj potok nikla na divlje, a treba dozvola da se sruši

24.05.2017. | Novosti

Naplatna rampa Bubanj potok je pre više od 30 godina građena bez dozvole, a sada je potrebna dozvola da bi je srušili.

Direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak kaže za Novosti da je još početkom maja izabran izvođač radova koji će demontirati stare kućice za inkasante, ali da se čeka „zeleno svetlo" iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Drobnjak očekuje da će do petka dobiti dozvolu, a od ponedeljka bi trebalo da startuje i bager.

- Raspisali smo tender za izvođača radova na kojem su izabrana preduzeća Jedinstvo i Novi Pazar put. Imamo nekih problema, ali to ćemo završiti za dva do tri dana. Čekamo dozvolu za privremeno rešenje saobraćaja prilikom rušenja naplatne stanice. Rešićemo to sa Ministarstvom građevinarstva i najkasnije od ponedeljka ćemo početi da radimo - priča Drobnjak za Novosti.

Direktor Puteva Srbije kaže da je predviđeno da radovi traju mesec dana i napominje da će biti završeni pre letnje sezone. On ističe da je taj potez dosta širok, jer su naplatne rampe bile u dva nivoa, pa će biti dovoljno prostora kako bi saobraćaj mogao normalno da funkcioniše i tokom radova.

Naplatna stanica kod Bubanj potoka dugo je bila najveća i naprometnija naplatna rampa u Srbiji, a prestala je sa radom 13. aprila, kada je otvorena nova rampa kod Vrčina.

Radovi na uklanjanju stare stanice obuhvatiće pripremu, rušenje i raščišćavanje terena, a izvodiće se u čak 12 faza. Vrednost radova procenjena je na oko 1,5 mil EUR bez PDV-a. Predviđeno je rušenje postojećeg kolovoza i ivičnjaka, kao i demontaža i uklanjanje kamionske vage sa lokacije. Na spisku radova je i uklanjanje betonske, odbojne i žičane ograde, skidanje saobraćajnih i reklamnih panoa, izmeštanje vodovodnih i kanalizacionih cevi.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 05.06.2023.
Šta bi sa korupcijom po opštinama gde se ne...
Gradjevinarstvo.rs 26.05.2023.
Mogu da se mešaju sa epoksidnim smolama. Za...
Дејан 24.05.2023.
Да ли ваши пигменти могу да се мешају са еп...
Sloba 22.05.2023.
Lepi planovi ali nikad više. Idemo na Taru.
Konstruktor 17.05.2023.
Kolege, imajuci visedecenjsko iskustvo iza ...

;