IZOLACIJA-468X60-BANNER

41.000 kuća u Nišu čeka papire - kako do ozakonjenja?

04.05.2017. | Beta

U postupku ozakonjenja u Nišu je 41.000 objekata, uglavnom izgrađenih u prigradskim i seoskim naseljima, kažu u Sekretarijatu za inspekcijske poslove.

- Na području grada Niša popisali smo 38.000 nelegalno izgrađenih objekata, ali smo iz prošle godine imali još oko 3.000 objekata za koje su iz nekog razloga poništena rešenja o ozakonjenju, pa se dorađuju - rekao je Miroljub Stanković iz Sekretarijata za inspekcijske poslove.

On je kazao da Sekretarijat za inspekcijske poslove trenutno radi na rešenjima koja će dostaviti građanima i Sekretarijatu za planiranje i izgradnju.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Kako je naveo, Sekretarijat za planiranje i izgradnju obavestiće vlasnike objekata šta od dokumentacije treba da dostave da bi završili proces ozakonjenja, a građani će dokumentaciju dostavljati tom Sekretarijatu.

Prema njegovim rečima, ozakonjenje predstoji manjem broju objekata u centru Niša, jer je najveći broj objekata u tom delu grada već legalizovan.

- Periferija i sela su ranije bila totalno zapostavljena. Proces legalizacije tretiran je kao gradski proces, pa sela nisu imala ni jedan jedini zahtev za legalizaciju - rekao je Stanković.

Na seskom području, dodao je, izuzetak su bili vikend objekti za koje su vlasnici prethodnih godina samoinicijativno podnosili zahteve za legalizaciju.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...
Dragan 06.07.2022.
Šta je pojednostavljeno kad imate "prikačen...

;