PRIJAVA-468X60-BANNER

41.000 kuća u Nišu čeka papire - kako do ozakonjenja?

04.05.2017. | Beta

U postupku ozakonjenja u Nišu je 41.000 objekata, uglavnom izgrađenih u prigradskim i seoskim naseljima, kažu u Sekretarijatu za inspekcijske poslove.

- Na području grada Niša popisali smo 38.000 nelegalno izgrađenih objekata, ali smo iz prošle godine imali još oko 3.000 objekata za koje su iz nekog razloga poništena rešenja o ozakonjenju, pa se dorađuju - rekao je Miroljub Stanković iz Sekretarijata za inspekcijske poslove.

On je kazao da Sekretarijat za inspekcijske poslove trenutno radi na rešenjima koja će dostaviti građanima i Sekretarijatu za planiranje i izgradnju.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Kako je naveo, Sekretarijat za planiranje i izgradnju obavestiće vlasnike objekata šta od dokumentacije treba da dostave da bi završili proces ozakonjenja, a građani će dokumentaciju dostavljati tom Sekretarijatu.

Prema njegovim rečima, ozakonjenje predstoji manjem broju objekata u centru Niša, jer je najveći broj objekata u tom delu grada već legalizovan.

- Periferija i sela su ranije bila totalno zapostavljena. Proces legalizacije tretiran je kao gradski proces, pa sela nisu imala ni jedan jedini zahtev za legalizaciju - rekao je Stanković.

Na seskom području, dodao je, izuzetak su bili vikend objekti za koje su vlasnici prethodnih godina samoinicijativno podnosili zahteve za legalizaciju.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;