Kineska kompanija Investement in Hebei Co. LTD zainteresovana za proizvodnju građevinskog materijala u Srbiji

03.05.2017. | eKapija

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić razgovarao je u subotu (29.04.2017) sa ambasadorom Kine Li Mančangom i delegacijom kineske kompanije Investement in Hebei Co. LTD, koja je zainteresovana za saradnju u oblasti rudarstva i geoloških istraživanja, a pre svega za proizvodnju građevinskog materijala.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike, na sastanku je konstatovano da postoji obostrani interes za saradnju i da je dogovoreno da ekspertski tim iz Kine, zajedno sa domaćim stručnjacima u najskorije vreme definiše listu mogućih projekata, kao i modele buduće saradnje.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- S obzirom na to da se u Srbiji realizuje veliki broj značajnih investicija u oblasti energetike, građevinarstva i infrastrukture, na sastanku je konstatovano da investitori iz Kine, smatraju da Srbija ima ogroman potencijal, kada je u pitanju ulaganje u energetske i infrastrukturne projekte - piše u saopštenju.

Podseća se da je „vetar u leđa" kineskim investicijama u Srbiju, dalo i potpisivanje više sporazuma o saradnji dve zemlje, čime su, tradicionalno dobri politički i ekonomski odnosi, dodatno učvršćeni.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...