PRIJAVA-468X60-BANNER

Otvorena naplatna rampa koja će zameniti „Bubanj potok“, 23 propusne trake

13.04.2017. | RTS

U Vrčinu je otvorena nova savremena naplatna rampa koja će zameniti "Bubanj potok". Ta naplatna stanica biće demontirana i više neće imati funkciju zbog ukrštanja obilaznice oko Beograda sa auto-putem Beograd–Niš. Znatno veća propusna moć nove rampe smanjiće gužve i česte zastoje uobičajene za praznike, vikende i turističku sezonu. Otvaranju kompleksa moderne čeone naplatne rampe prisustvovali su predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i resorna ministarka Zorana Mihajlović.

Vučić je, u obraćanju, rekao da je propusna moć nove naplatne rampe više od 5.600 vozila po satu, a ranije je za to vreme moglo da prođe 3.200 vozila. Izrazio je uverenje da će ljudi, kada se budu vraćali za vreme praznika i posle njih, videti da nema nikakvih problema i zaustavljanja. Ukazao je da se privodi kraju i izgradnja Koridora 10, istočnog i južnog kraka, te najavio da će vlada dati sve od sebe da taj posao završi do kraja godine.

Naplatna rampa ima 23 propusne trake i 22 saobraćajna ostrva, a zameniće „Bubanj potok" koji ima 15 traka. Planirana propusna moć nove naplatne stanice biće veća do 40 odsto.

Reč je o projektu izmeštanja postojeće naplatne stanice „Bubanj potok" zbog ukrštanja obilaznice oko Beograda sa auto-putem Beograd–Niš. Rampa „Bubanj potok" će biti demontirana.

Od maja počinje izgradnja obilaznice oko Beograda

Premijer je istakao da se privodi kraju izgradnja Koridora 10, istočnog i južnog kraka. Ugovor o finansiranju obilaznice oko Beograda trebalo bi uskoro da bude potpisan, a izgradnja se očekuje u maju, izjavio je Vučić. Vučić je rekao da je bilo razgovora o tome kako da se prihvate kreditna sredstva u juanima, kojima će biti finansirana izgradnja obilaznice koja će spojiti auto-put ka Novom Sadu sa Koridorom deset. Istakao je da će za to biti potrebno oko 208 miliona evra.

- Obilaznica će izlaziti na „Bubanj potok“ tamo gde se nalazila do danas naplatna rampa, što će pomoći rasterećenju saobraćaja u centru Beograda. To će biti i važan razvojni projekat za opštine Čukaricu i Voždovac - rekao je Vučić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;