BAU2023-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Otvorena naplatna rampa koja će zameniti „Bubanj potok“, 23 propusne trake

13.04.2017. | RTS

U Vrčinu je otvorena nova savremena naplatna rampa koja će zameniti "Bubanj potok". Ta naplatna stanica biće demontirana i više neće imati funkciju zbog ukrštanja obilaznice oko Beograda sa auto-putem Beograd–Niš. Znatno veća propusna moć nove rampe smanjiće gužve i česte zastoje uobičajene za praznike, vikende i turističku sezonu. Otvaranju kompleksa moderne čeone naplatne rampe prisustvovali su predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i resorna ministarka Zorana Mihajlović.

Vučić je, u obraćanju, rekao da je propusna moć nove naplatne rampe više od 5.600 vozila po satu, a ranije je za to vreme moglo da prođe 3.200 vozila. Izrazio je uverenje da će ljudi, kada se budu vraćali za vreme praznika i posle njih, videti da nema nikakvih problema i zaustavljanja. Ukazao je da se privodi kraju i izgradnja Koridora 10, istočnog i južnog kraka, te najavio da će vlada dati sve od sebe da taj posao završi do kraja godine.

Naplatna rampa ima 23 propusne trake i 22 saobraćajna ostrva, a zameniće „Bubanj potok" koji ima 15 traka. Planirana propusna moć nove naplatne stanice biće veća do 40 odsto.

Reč je o projektu izmeštanja postojeće naplatne stanice „Bubanj potok" zbog ukrštanja obilaznice oko Beograda sa auto-putem Beograd–Niš. Rampa „Bubanj potok" će biti demontirana.

Od maja počinje izgradnja obilaznice oko Beograda

Premijer je istakao da se privodi kraju izgradnja Koridora 10, istočnog i južnog kraka. Ugovor o finansiranju obilaznice oko Beograda trebalo bi uskoro da bude potpisan, a izgradnja se očekuje u maju, izjavio je Vučić. Vučić je rekao da je bilo razgovora o tome kako da se prihvate kreditna sredstva u juanima, kojima će biti finansirana izgradnja obilaznice koja će spojiti auto-put ka Novom Sadu sa Koridorom deset. Istakao je da će za to biti potrebno oko 208 miliona evra.

- Obilaznica će izlaziti na „Bubanj potok“ tamo gde se nalazila do danas naplatna rampa, što će pomoći rasterećenju saobraćaja u centru Beograda. To će biti i važan razvojni projekat za opštine Čukaricu i Voždovac - rekao je Vučić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;