INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Izgradnja nove autobuske stanice u Beogradu počinje u avgustu?

07.04.2017. | eKapija

Izgradnja nove autobuske stanice u glavnom gradu mogla bi da počne u avgustu 2017. godine, izjavio je direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislav Popović.

Govoreći o predstojećem velikom projektu izmeštanja autobuske stanice na Novi Beograd, Popović je podsetio da će se ovaj poduhvat realizovati u dve faze u saradnji sa rukovodstvom grada.

- Prva faza podrazumeva deo ispod trase Unutrašnjeg magistralnog poluprstena u Beogradu, veličine oko hiljadu i po kvadrata, za koji postoji projekat i u fazi je ugovaranja, a podrazumeva povezivanje pozicije buduće autobuske stanice sa postojećom železničkom stanicom - rekao je Popović i istakao da očekuje da građevinska dozvola bude obezbeđena u junu, kako bi gradnja mogla da počne već u avgustu.

Kad je reč o objektu velike autobuske stanice, projekti su u završnoj fazi i radi se tehnička kontrola, kaže on i objašnjava da se nakon toga očekuje i dobijanje građevinske dozvole.

Gradnja staničnog platoa počeće ove godine, a kako ističe, vrednost tog posla je oko 350 miliona dinara. On dodaje da su u toku i završni pregovori oko načina finansiranja za zgradu autobuske stanice, a imovinski odnosi su, kaže, rešeni.

- Stanični plato bi mogao da bude završen do kraja 2018. godine, čime će se pristupiti i izmeštanju barem dela sadašnje autobuske stanice iz centra grada - rekao je Popović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;