PRIJAVA-468X60-BANNER

Naši inženjeri bolji od najboljih stranaca ovde

31.03.2017. | Tanjug

 Zbog geopolitičke pozicije i sve veće ekonomske snage naše zemlje veoma je važno da Srbija ima lidersku ulogu u izgradnji regionalne infrastrukture.

- Ne samo zato što se najveći deo te infrastrukture ukršta na teritoriji Srbije već i zato što u poređenju sa okruženjem imamo i najveće poslovne i profesionalne kapacitete, pa bi mogli da se uključimo i u regionu u realizaciju tih projekata - izjavio je generalni direktor Energoprojekta Vladimir Milovanović.

On je na skupu „Koridori - razvojna šansa Srbije i regiona", u organizaciji Balkan magazina rekao da raniji angažman stranih firmi na velikim infrastrukturnim projektima nije doneo mogući regionalni razvoj i da tu treba da izvučemo pouke.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Kada je reč o izgradnji auto-puteva i infrastrukture, ogroman deo mogu da urade domaće privredni resursi i tek tada velike investicije postaju motor razvoja u okruženju - naglasio je Milovanović.

On je dodao da je Energoprojekt prošle godine proslavio 65 godina postojanja, kao i da ta kompanija više od pola veka radi u inostranstvu.

 - Radimo u korak sa najsavremenijim tehnologijama, koje dugo nismo mogli da primenimo u Srbiji zbog odsustva investicija, a sada imamo priliku da učestvujemo u velikim domaćim projektima. Naša profesionalnost i inženjerski kadar su bolji od najboljih stranaca koji ovde dođu da rade - naglasio je Milovanović.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...
Dragan 06.07.2022.
Šta je pojednostavljeno kad imate "prikačen...

;