Naši inženjeri bolji od najboljih stranaca ovde

31.03.2017. | Tanjug

 Zbog geopolitičke pozicije i sve veće ekonomske snage naše zemlje veoma je važno da Srbija ima lidersku ulogu u izgradnji regionalne infrastrukture.

- Ne samo zato što se najveći deo te infrastrukture ukršta na teritoriji Srbije već i zato što u poređenju sa okruženjem imamo i najveće poslovne i profesionalne kapacitete, pa bi mogli da se uključimo i u regionu u realizaciju tih projekata - izjavio je generalni direktor Energoprojekta Vladimir Milovanović.

On je na skupu „Koridori - razvojna šansa Srbije i regiona", u organizaciji Balkan magazina rekao da raniji angažman stranih firmi na velikim infrastrukturnim projektima nije doneo mogući regionalni razvoj i da tu treba da izvučemo pouke.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Kada je reč o izgradnji auto-puteva i infrastrukture, ogroman deo mogu da urade domaće privredni resursi i tek tada velike investicije postaju motor razvoja u okruženju - naglasio je Milovanović.

On je dodao da je Energoprojekt prošle godine proslavio 65 godina postojanja, kao i da ta kompanija više od pola veka radi u inostranstvu.

 - Radimo u korak sa najsavremenijim tehnologijama, koje dugo nismo mogli da primenimo u Srbiji zbog odsustva investicija, a sada imamo priliku da učestvujemo u velikim domaćim projektima. Naša profesionalnost i inženjerski kadar su bolji od najboljih stranaca koji ovde dođu da rade - naglasio je Milovanović.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Ujka Vasa 20.10.2020.
Bojler je odličnog kvaliteta. Vreme je da ...
mile 15.10.2020.
Lepsa je nasa na Slaviji.
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...