Koridor 10 biće završen do kraja 2017. godine

30.03.2017. | Tanjug

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je juče (29.03.2017) da će putni Koridor 10 kroz Srbiju biti završen do kraja godine i da bi trebalo uključiti i dodatne firme da bi se posao završio u tom roku.

- Eventualno taj rok može da se produži kada je reč o obilaznici oko Dimitrovgrada i na jednom delu Grdeličke klisure. Smatramo da je moguće završiti posao, a ako je potrebno, čak da se i dodatno neke firme uključe, Ministarstvo nema ništa protiv toga - rekla je Mihajlović.

Ona je rekla da su Koridori Srbije investitor projekata i da će se ministarstvo saglasiti da se uključe i druge kompanija, ako Koridori smatraju da ne mogu da završe posao u zadatom roku.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Mihajlović je kazala da Koridori Srbije treba da daju svoj stav kako će rešiti problem sa grčkom kompanijom Aktor, koja je angažovana na četiri deonice Koridora 10.

Ministarka je najavila da će u narednih godinu i po dana početi rekonstrukcija više od 10 graničnih prelaza sa BiH. Ona je novinarima rekla da će radova po pola finansirati BiH i Srbija.

- Sa BiH to će biti postignuto završetkom mosta Ljubovija-Bratunac, koji je planiran u novembru, gde će biti jedan zajednički granični prelaz - rekla je Mihajlović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...
Milan Radojević 29.12.2021.
Ovo je lepa vest. Sava centar je sa arhitek...
Zoran 28.12.2021.
Ocekujem totalni kolaps I pad cena gori neg...