IZOLACIJA-468X60-BANNER

WINDOSHOW-970X250-BANNER

Uskoro radovi na uređenju Skadarlije

29.03.2017. | Beoinfo

Povodom početka radova na sanaciji Skadarske ulice i rekonstrukciji Skadarlijske česme i platoa, juče (28.03.2017) je u Kući Đure Jakšića održan sastanak  predstavnika Grada Beograda, Gradske uprave i nadležnih službi i preduzeća sa ugostiteljima iz ove boemske četvrti i predstavnicima Društva za očuvanje, uređenje i razvoj Skadarlije.

Imajući u vidu značaj Skadarlije, jedinstvene prostorne kulturno-istorijske celine i mesta koje poseti gotovo svaki strani i domaći turista tokom boravka u Beogradu, kao i potrebu da se ne ugrozi predstojeća turistička sezona i rad ugostitelja, prihvaćen je predlog v.d. sekretara za privredu Milinka Veličkovića da se radi u fazama, da sledeće nedelje počnu radovi na rekonstrukciji Skadarlijske česme, a u septembru radovi na sanaciji Skadarske ulice, kako bi Skadarlija spremno dočekala brojne posetioce i turiste i zasijala punim sjajem za novogodišnje praznike, kada se očekuje najveći broj posetilaca i turista.

Milutin Folić, pomoćnik gradonačelnika i glavni urbanista, informisao je prisutne o naporima na ukupnom uređenju grada, istakao potrebu uvažavanja specifičnosti Skadarlije kao zaštićene ambijentalne celine i najavio da će Opština Stari grad, u saradnji sa Gradom Beogradom, turističkim i ugostiteljskim radnicima, izraditi poseban projekat za bašte ugostiteljskih objekata u Skadarliji.

Prema rečima v.d. sekretara za privredu Milinka Veličkovića, saradnjom grada i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija obezbeđena su finansijska sredstva i najavljen početak sanacije ove ulice, rekonstrukcija Skadarlijske česme i platoa i postavljanje novog mobilijara primerenog zaštićenoj ambijentalnoj celini i jednoj od najznačajnijih turističkih atrakcija. On je istakao značaj uređenja Skadarlije za Beograd kao glavni grad, najveći kulturni i poslovni centar, turističko mesto prve kategorije i najznačajniju domaću turističku destinaciju, imajući u vidu da je turizam za Beograd, kao i za druge velike gradove u svetu, jedna od najperspektivnijih i najznačajnijih privrednih grana.

Darko Glavaš, v.d. sekretara Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima, dao je informaciju o najavljenim radovima i spremnosti gradskih službi da u koordiniranim aktivnostima obezbede brzo i efikasno obavljanje radova i funkcionalni pristup objektima.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


LORENCIC-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Zoran Šumaruna 19.02.2024.
Pravilno postavljena podkonstrukcija i prav...
Stojkovic 12.02.2024.
A voda sto Malo Malo pa nestane to nema vez...
Sile 24.01.2024.
Sve ovo je super, ali fali nam minimum jos ...
Darko 17.01.2024.
A što tako ne okreče Beograd? Svi stranci s...
Branka 06.01.2024.
Videla sam hotel i u šoku sam. Ne razumem z...

;