PRIJAVA-468X60-BANNER

U Baru 77 objekata bez građevinske dozvole

28.03.2017. | B.Dabić | Novosti

Komunalna policija Opštine Bar kontrolisala je gradnju objekata bez građevinske dozvole i utvrdila da ih ima 77 na tom području. U naselju Kunje sagrađeno je novo „naselje” sa 27 objekata, ali bez prethodno pribavljene građevinske dozvole. Zbog osnovane sumnje da je počinjeno krivično delo podizanja zgrada bez građevinske dozvole, inspektori za suzbijanje privrednog kriminaliteta podneli su krivičnu prijavu protiv S. Đ. (41) iz Bara.

- Kako se sumnja, on je ovo krivično delo učinio tako što je u barskom naselju Kunje, bez prethodno pribavljene građevinske dozvole, sagradio ukupno 27 objekata, i to 17 zgrada samo sa prizemljem koje u osnovi imaju po 46 kvadrata, zatim devet objekata sa prizemljem površine 30 kvadrata i zgradu sa prizemljem, dva sprata i mansadran u osnovi površine od 200 kvadrata. On je ove objekte, kako se sumnja, podigao u toku 2016. i 2017. godine - navodi se u zvaničnom saopštenju Uprave policije koje je dostavljeno medijima.

O događaju je obavešten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru, koji je protiv o S. Đ. podneo krivičnu prijavu u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je izvršio navedeno krivično delo.

- Propisano je da Zakonom o komunalnoj policiji, Zakonom o inspekcijskom nadzoru i Zakonom o uređenju prostora i izgradnji objekata da Komunalna policija, u obavljanju poslova iz svoje nadležnosti, sarađuje sa drugim inspekcijama. Takođe, inspekcijski organi i drugi organi državne uprave i lokalne uprave, koji obavljaju poslove inspekcijskog nadzora, međusobno sarađuju i obaveštavaju o upravnim merama i radnjama preduzetim u okviru propisanih nadležnosti. Komunalna policija Opštine Bar je kompletnu dokumentaciju o izvršenom nadzoru sa foto-elaboratom dostavila na dalju nadležnost i postupanje Upravi za inspekcijske poslove - kazao je Dragan Radulović, načelnik komunalne policije Opštine Bar.

Načelnik komunalne policije Bara dodaje da je kolegijum predsednika Opštine Bar Zorana Srzentića u cilju evidentiranja građenja objekata bez građevinske dozvole tražio kontrolu na teritoriji barske opštine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

TUPLEX SRB
TUPLEX SRB
BEOGRAD-ZEMUN
www.tuplex.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;