PRIJAVA-468X60-BANNER

Da li će zgrada Generalštaba biti srušena uprkos sanaciji od pre dve godine?

01.03.2017. | Tanjug

Ministar odbrane Zoran Đorđević izjavio je da 78 miliona dinara uloženih u sanaciju zgrade Generalštaba, oštećene u bombardovanju, nije „bačen novac", već je morao da se skloni oštećeni deo koji je pretio da obori celu zgradu.

Prema njegovim rečima, da bi se bilo šta uradilo sa zgradom, moralo je da se priđe, te da je IMS firma zadužena za to, koja je izašla na lice mesta, uradila analizu i da je jedina stvar koju su rekli - da ne može da ostane kao što je sad.

Đorđević kaže da nije tajna da su vezano za sudbinu zgrade Generalštaba postojale tri varijante.

- Prva je da se ceo objekat vrati u prvobitno stanje, što je basnoslovno skupo i pitanje je da li državi treba taj prostor, druga varijanta je bila da se to konzervira, a to je bilo duplo skuplje od samog rušenja cele zgrade i treća varijanta jeste rušenje cele zgrade. Mi smo razmatrali koje varijante su u opticaju i odlučili smo da se sruši cela zgrada, s obavezom, pošto je zakonom zaštićena, da onog trenutka kada država bude imala para, da digne istu takvu - rekao je Đorđević.

Dodao je da drugi deo zgrade ima drugačija oštećenja, može da stoji kako jeste i da bi on iskreno „najradije" da se vrati u prvobitno stanje.

- To bi moglo da objedini državne organe koji su raštrkani po Beogradu, na jednom mestu, mislim da bi tu bilo najrentabilnije i najštedljivije, da budemo svi tu, blizu vlade - rekao je Đorđević.

 

 

 

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;