PRIJAVA-468X60-BANNER

Da li će zgrada Generalštaba biti srušena uprkos sanaciji od pre dve godine?

01.03.2017. | Tanjug

Ministar odbrane Zoran Đorđević izjavio je da 78 miliona dinara uloženih u sanaciju zgrade Generalštaba, oštećene u bombardovanju, nije „bačen novac", već je morao da se skloni oštećeni deo koji je pretio da obori celu zgradu.

Prema njegovim rečima, da bi se bilo šta uradilo sa zgradom, moralo je da se priđe, te da je IMS firma zadužena za to, koja je izašla na lice mesta, uradila analizu i da je jedina stvar koju su rekli - da ne može da ostane kao što je sad.

Đorđević kaže da nije tajna da su vezano za sudbinu zgrade Generalštaba postojale tri varijante.

- Prva je da se ceo objekat vrati u prvobitno stanje, što je basnoslovno skupo i pitanje je da li državi treba taj prostor, druga varijanta je bila da se to konzervira, a to je bilo duplo skuplje od samog rušenja cele zgrade i treća varijanta jeste rušenje cele zgrade. Mi smo razmatrali koje varijante su u opticaju i odlučili smo da se sruši cela zgrada, s obavezom, pošto je zakonom zaštićena, da onog trenutka kada država bude imala para, da digne istu takvu - rekao je Đorđević.

Dodao je da drugi deo zgrade ima drugačija oštećenja, može da stoji kako jeste i da bi on iskreno „najradije" da se vrati u prvobitno stanje.

- To bi moglo da objedini državne organe koji su raštrkani po Beogradu, na jednom mestu, mislim da bi tu bilo najrentabilnije i najštedljivije, da budemo svi tu, blizu vlade - rekao je Đorđević.

 

 

 

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...
Dragan 06.07.2022.
Šta je pojednostavljeno kad imate "prikačen...

;