Radovi na pruzi ka Budimpešti počinju u maju

22.02.2017. | Novosti

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je juče (22.02.2017) da očekuje da će radovi na modernizaciji pruge Beograd-Budimpešta u Srbiji početi u maju. Na pitanje novinara da li se očekuje usporavanje tog projekta, jer Evropska unija ispituje plan izgradnje te pruge, Mihajlović je rekla da očekuje da taj problem bude rešen i da je Srbija do sada ispunila sve obaveze, „pa čak i više od toga".

Ona je dodala da Mađarska planira da reši taj problem tako što će osnovati zajedničko preduzeće i to će predstaviti Evropskoj uniji.

- To je pitanje članica Evropske unije, a to je Mađarska, i njihovih odnosa sa EU. U smislu da li oni poštuju evropske zakone o javnim nabavkama - rekla je Mihajlović.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Ona je istakla da je Srbija u stalnoj komunikaciji sa Evropskom unijom i Evropskom komisijom, još od početka razgovora o tome projektu, i da im daje informacije o tome šta se radi.

- Srbija nije ništa prekršila, sve smo uradili kako treba. Nismo imali nijednu zamerku - rekla je Mihajlović.

Evropska unija ispituje plan izgradnje brze pruge između Beograda i Budimpešte, u okviru kineskog železničkog projekta „Jedan pojas, jedan put", zbog mogućeg nepoštovanja evropskih propisa, objavio je juče Financial Times.

Evropski zvaničnici izjavili su za taj list da se ispituje finansijska održivost 2,89 milijardi dolara vredne pruge i da li se time krše zakoni EU prema kojima za velike saobraćajne projekte moraju da budu raspisani javni tenderi.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


TUPLEX SRB
TUPLEX SRB
BEOGRAD-ZEMUN
www.tuplex.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

JAF
JAF
NOVA PAZOVA-STARA PAZOVA
www.frischeis.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...