IZOLACIJA-468X60-BANNER

Potpisan ugovor za popravku trotoara na Brankovom mostu u Beogradu

22.02.2017. | Beta

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda zaključila je juče (21.02.2017) ugovor o sanaciji pešačko-bicikstičke staze na uzvodnoj strani Brankovog mosta preko reke Save, koja je zbog oštećenja zatvorena duže od tri godine.

Kako se navodi u saopštenju, vrednost radova je 210 miliona dinara, a posao treba da bude završen za devet meseci od kada radovi počnu što glavni urbanista Beograda Milutin Folić očekuje tokom leta.

Brankov most se neće zatvarati za saobraćaj, ali „vozačima će svakako biti potrebno strpljenje, jer će se protočnost mosta smanjiti u pojedinim trenucima, kada će biti neophodno zatvaranje neke od saobraćajnih traka", rekao je Folić.

On je dodao da je pre tri godine analizom stanja pešačke staze konstatovana velika oštećenja betonskih ploča i čelične konstrukcije ispod njih, te da je neophodna rekonstrukcija staze na uzvodnoj strani mosta.

- Projektom je predviđeno da se zameni 432 metra staze sa ogradom, kao i ivičnjak izmedju pešačke staze i kolovoza. Izradiće se potpuno nova pešačka staza sa konzolama i ivičnjakom, dok će se ograda demontirati, sanirati i ponovo ugraditi, s tim što će biti podignuta na odgovarajuću visinu od 1,2 metra zbog biciklista koji značajno koriste Brankov most i koji su nam apsolutni prioritet - rekao je Folić.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;