PRIJAVA-468X60-BANNER

Raspisan konkurs za rekonstrukciju Starog savskog mosta

20.02.2017. | Beoinfo

Dana 17.02.2017. godine je objavljen javni poziv za izradu urbanističko-arhitektonskog konkursa za rekonstrukciju Starog savskog mosta, kao i za izradu tehničke dokumentacije. Žiri će vrednovati radove na osnovu konkursnih kriterijuma za ocenjivanje, a JP Direkcija za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju nastaviće postupak sa tri prvonagrađena rada, uzimajući u obzir njihovu ponuđenu cenu za izradu tehničke dokumentacije, kako bi se došlo do ekonomski najpovoljnije ponude.

Prostorni plan područja posebne namene uređenja dela priobalja grada Beograda - područje priobalja reke Save za projekat „Beograd na vodi” propisao je raspisivanje ovakvog konkursa, čiji je zadatak izrada urbanističko-arhitektonskog rešenja novog mosta preko Save na mestu postojećeg.

- Učesnici konkursa treba da ponude potpuno novu konstrukciju mosta, uz očuvanje metalne lučne konstrukcije kao prepoznatljivog vizuelnog elementa. Nova konstrukcija treba da obezbedi i odgovarajući plovni put širine 150 metara i najmanje visine od 9,5 metara, s obzirom na to da se radi o međunarodnom plovnom putu. Most će biti izgrađen u novom profilu i na njemu se planira kolovoz, prostor za šinski saobraćaj i pešačko-biciklističke površine - rekao je glavni urbanista Milutin Folić.

On je dodao da je nagradni fond za najbolje konkursno rešenje 4,2 miliona dinara, dok je procenjena vrednost izrade tehničke dokumentacije 58 miliona dinara. Učesnici konkursa treba da dostave svoja rešenja u roku od tri meseca, zatim će žiri imati mesec dana da odluči o najboljim rešenjima, posle čega će direkcija sprovesti pregovarački postupak za izradu tehničke dokumentacije.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 10.06.2022.
Divno! Ne zna se šta je lepše. Ovog leta sm...
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...

;