Beograd dobija tunel između Save i Dunava

03.02.2017. | B92

- Prvi veliki projekat koji će omogućiti da u centru grada ima što manje automobila je tunel između Save i Dunava i taj tunel bi trebalo da smanji broj automobila u centru grada za skoro 14 odsto - rekao je gradski menadžer Goran Vesić za TV Pink.

Vesić kaže i da se radi na tome da se centar grada pretvori u pešačku zonu između Zelenog venca, Ulice braće Jugovića, Pariske, uključujući i Kosančićev venac, kao i da postoji plan da se tu izgradi nekoliko garaža.

Kako je naveo, u narednih nekoliko meseci nadogradnjom garaže na Obilićevom vencu dobiće se još 250 mesta, a vrlo brzo kreće i izgradnja garaže „Studentski trg" sa novih 950 mesta.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Centar grada treba da postane mesto za pešake i bicikle kao i u drugim evropskim prestonicama - kaže gradski menadžer.

Podseća da radovi na Slaviji idu po planu i biće završeni početkom maja, kada Slavija biti prohodnija za saobraćaj, a istovremeno će se raditi Ruzveltova ulica i park između Slavije i Ulice kralja Milutina, gde će biti centralno mesto za spomenik Dimitriju Tucoviću.

Vesić kaže i da je grad prošle godine pokrenuo 69 projekata, da je za ovu godinu planirano još 50, a kada je ova gradska vlast startovala, primećuje, bila su tri projekta.

- Taj trend će se nastaviti kako bi Beograd bio bolje mesto za život, bez obzira na to da li neko živi u centru grada ili na njegovoj periferiji - zaključio je Vesić.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...