IZOLACIJA-468X60-BANNER

Beograd dobija tunel između Save i Dunava

03.02.2017. | B92

- Prvi veliki projekat koji će omogućiti da u centru grada ima što manje automobila je tunel između Save i Dunava i taj tunel bi trebalo da smanji broj automobila u centru grada za skoro 14 odsto - rekao je gradski menadžer Goran Vesić za TV Pink.

Vesić kaže i da se radi na tome da se centar grada pretvori u pešačku zonu između Zelenog venca, Ulice braće Jugovića, Pariske, uključujući i Kosančićev venac, kao i da postoji plan da se tu izgradi nekoliko garaža.

Kako je naveo, u narednih nekoliko meseci nadogradnjom garaže na Obilićevom vencu dobiće se još 250 mesta, a vrlo brzo kreće i izgradnja garaže „Studentski trg" sa novih 950 mesta.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Centar grada treba da postane mesto za pešake i bicikle kao i u drugim evropskim prestonicama - kaže gradski menadžer.

Podseća da radovi na Slaviji idu po planu i biće završeni početkom maja, kada Slavija biti prohodnija za saobraćaj, a istovremeno će se raditi Ruzveltova ulica i park između Slavije i Ulice kralja Milutina, gde će biti centralno mesto za spomenik Dimitriju Tucoviću.

Vesić kaže i da je grad prošle godine pokrenuo 69 projekata, da je za ovu godinu planirano još 50, a kada je ova gradska vlast startovala, primećuje, bila su tri projekta.

- Taj trend će se nastaviti kako bi Beograd bio bolje mesto za život, bez obzira na to da li neko živi u centru grada ili na njegovoj periferiji - zaključio je Vesić.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Kupac 16.08.2022.
Meni je veoma teško odabrati pločice. Ja sa...
Crni Gruja 16.08.2022.
Stagnacija rasta gradnje je prevashodno zbo...
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...

;