IZOLACIJA-468X60-BANNER

Stvoreni svi uslovi za radove na prostoru nekadašnjeg „Beka“

02.02.2017. | eKapija

- Uspeli smo da razrešimo mnoge probleme koji su stajali na putu realizaciji projekta „Beko“ i, što se tiče Grada Beograda, samo je pitanje vremena kada će početi realizacija, jer više ne postoji nijedan drugi pravni ili urbanistički problem -  rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

- Mi smo potpuno otvoreni za investicije u nekretnine, infrastrukturu i verujem da će impuls, koji su ovim poslovnim forumom dali premijeri Aleksandar Vučić i Aleksis Cipras, obezbediti još više grčkih investicija u Beograd - dodao je Vesić.

On je naveo da su u Beogradu Grci imali nekoliko velikih investicija, poput hotela Metropol, hotela Jugoslavija, za koji su takođe stvoreni potrebni urbanistički uslovi za početak radova, projekat „Beko“, a tu su i investicije u bankarstvo, maloprodaju...

- Tokom naše protekle posete Atini, Grad Beograd je predstavio svoje projekte i želimo da nastavimo veoma dobru saradnju - istakao je Goran Vesić i dodao da se nada da će grčki investitori još više ulagati u Beograd i Srbiju.

Podsetimo, grčka kompanija Lamda je nekadašnji prostor fabrike „Beko“ kod Kalemegdana kupila još 2007. godine i na njegovom mestu trebalo je da bude izgrađen hotelski kompleks površine oko 100.000 kvadratnih metara. Iako je kompanija na tom mestu prvobitno planirala izgradnju megalomanskog projekta, ukupne površine od 140.000 m², od toga se odustalo, prenosi Beoinfo.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;