Država pomaže obnovu infrastrukture

31.01.2017. | Lj.Malešević | Dnevnik

Nakon što je Vlada Srbije usvojila Uredbu o postupku po kojem se biraju infrastrukturni projekti i postupku po kojem se sprovodi podrška unapređenja lokalne i regionalne infrastrukture „Gradimo zajedno”, Ministarstvo privrede pozvalo je lokalne samouprave da prijave projekte koji će biti podržani u naredne dve godine kroz Program podrške unapređenju lokalne i regionalne infrastrukture. Rok za podnošenje prijava je 17. febauar, a Ministarstvo privrede će sufinansirati izgadnju i obnovu saobraćajnica, škola, vrtića, objekata zdravstvene i socijalne zaštite i objekata od kulturno-istorijskog značaja u gradovima i opštinama širom zemlje.

Ove godine Ministarstvo privrede izdvojiće 140 miliona dinara, a gradovi i opštine imaju obavezu da finansiraju preostalu vrednost projekta.

Po rečima državnog sekretara Ministarstva privrede Dragana Stevanovića, ovaj program postoji od 2009. godine i lokalne samouprave znaju kakav je spektar projekata koji se mogu podržati. Dodaje da tehnički nivo prijave mora da bude visok i da je do sada s tim delom bilo problema.

- Cilj je spremiti lokalne samouprave da budu atraktivnije za investitore –-ocenio je Stevanović. - Vlada Srbije, s jedne strane, pokušava da svaku opštinu učini atraktivnijom, a s druge, da se kanališe trošenje novca u prave svrhe i stvari koje su strateškog karaktera.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 25.01.2022.
Kod krovne membrane ljudi greše zato što ps...
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...