INFONET-468X60-BANNER

Počinje izgradnja rasadnika kod Najlon pijace u Novom Sadu

10.01.2017. | Z.Delić | Dnevnik

Izgradnja rasadnika Javnog komunalnog preduzeća Gradsko zelenilo preko puta Najlon pijace u Vidovdanskom naselju u Novom Sadu počeće ove godine, izjavio je savetnik za medije direktora Zelenila Ivan Nožinić.

Za rasadnik površine 8,5 hektara izabran je na konkursu idejni projekat čija je izrada koštala 2,8 miliona dinara. Očekuje se da do februara stigne građevinska dozvola, a onda bi trebalo da usledi i javni oglas za izbor ko će graditi objekat koji, prema najavama iz Zelenila, treba da bude savremeni garden centar.

- Formiran je tim koji će rukovoditi projektom. Od sledeće nedelje projekat će biti stavljen na javni uvid građanima - ističe Nožinić. - U sklopu novog rasadnika predviđena je izgradnja i novih staklenika, pošto u sadašnjem, na Futoškom putu 48, koji će još kratko vreme biti u upotrebi, mnogi staklenici su u gotovo neupotrebljivom stanju. Izgradnjom novih staklenika moći ćemo više i kvalitetnije da proizvodimo cveća nego što je to bio slučaj poslednjih godina, kada se ono uglavnom uvozilo iz inostranstva. Skuplje cveće dovelo nas je do toga da, u odnosu na konkurenciju, nismo bili dobro pozicionirani na tržištu, kako po maloprdajnim cenama u cvećarama preduzeća, tako i u odnosu na usluge trećim licima.

Na novoj lokaciji, sem rasadnika, biće smeštena i mehanizacija, stolarska radionica, građevinska operativa, kompostište i upravna zgrada.

- Zelenilo je godinama bilo zakupac prostora za upravnu zgradu, pa smo godišnje izdvajali i do deset miliona dinara za kiriju. Izgradnjom rasadnika stvoriće se uslovi da više delova preduzeća bude na jednom mestu, što će doprineti boljoj organizaciji poslovanja i ostvariti znatne uštede - naglašava savetnik za medije direktora Nožinić.

Prema njegovim rečima, posle dugo godina, JKP Gradsko zelenilo bi trebalo, u najskorije vreme, da zauzme mesto lidera u regionu u projektovanju, podizanju i održavanju zelenila.
- Finansijska situacija u preduzeću je sada stabilna. Možemo da se pohvalimo da u proteklih pola godine nijedan dan nismo imali blokiran račun. Preduzeće nije kreditno zaduženo, čak ne koristi ni dozvoljeni minus kod poslovnih banaka, kako bi se izbegli visoke kamate. Plate se isplaćuju na vreme, kao i ostale obaveze prema radnicima. Zbog toga smo spremni za realizaciju projekta, koji bi trebalo firmu da dovede do liderske pozicije u regionu. S druge strane, ovom investicijom će profitirati i žitelji Vidovdanskog naselja, pošto će dobiti zdraviju životnu sredinu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;