IZOLACIJA-468X60-BANNER

Planira se izgradnja garaže i novog parkinga u Nišu

27.12.2016. | V.M. | Južne vesti

Parkiranje u centru Niša moglo bi da bude izvodljivije već naredne 2017. godine, za kada iz Parking servisa najavljuju izgradnju montažne garaže na Sinđelićevom trgu. Planirano je i da bude sagrađen parking za kamione i autobuse na prostoru Kvantaša. Ukoliko bude dobijena građevinska dozvola, već u prvoj polovini 2017. Niš će, navode u ovom preduzeću, dobiti dodatnih 60 do 70 parking mesta iza Narodnog pozorišta. U garaži će se, dodaju, parking mesto naplaćivati kao i do sada, po započetom satu.

- Trenutno je na prostoru iza Narodnog pozorišta dostupno 80 parking mesta, što će izgradnjom montažne garaže iznositi oko 150. Sistem naplate na ovom parkiralištu koje je u crvenoj zoni je 50 dinara po započetom satu, s tim da nije vremenski ograničeno - kažu u Parking servisu.

Izgradnja garaže, kako je rečeno na Gradskom veću, koštala bi 50 miliona dinara.

Ilustracija

Studijom „Istraživanje i izrada tehničke dokumentacije za stacionarni saobraćaj i parking garaže“ koju je, kako kažu, uradio Saobraćajni fakultet u Beogradu, preporučeno je da se na Bulevaru cara Konstantina na prostoru kod Kvantaške pijace urade parking za teretna vozila i peroni za polazak turističkih autobusa.

- Predviđeni su peroni za turističke autobuse i parkiralište za korisnike perona koji predstavljaju jednu celinu, a kapacitet će biti 5 perona za turističke autobuse, dok će sa druge strane biti 44 parking mesta za putničke automobile. U nastavku lokacije, kao posebna celina odvojena rampom, je prostor sa parkiralištem sa 12 parking mesta za teretna vozila i autobuse - dodaju u ovom preduzeću.

Da bi se ovo ostvarilo, dodaju, neophodno je izmeštanje Kvantaške pijace, a izgradnja parkinga koštaće 5 miliona dinara.

Planskom dokumentacijom Grada Niša je i predviđeno izmeštanje u narednom periodu, a nakon toga će biti moguće da se realizuje parking na ovoj lokaciji. Planom za sledeću godinu predviđeno je i 5 miliona za postavljanje semafora koji će pokazivati koliko je slobodnih mesta na parkinzima u prvoj i ekstra zoni.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...
Dragan 06.07.2022.
Šta je pojednostavljeno kad imate "prikačen...

;