INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Pirot dobio novi kružni tok

27.12.2016. | RTS

U Pirotu su u toku završni radovi na izgradnji kružnog toka koji će povezati glavnu gradsku ulicu i takozvani saobraćajni prsten oko grada. Stručnjaci smatraju da će time biti značajno smanjene gužve i zagađenje u centralnim gradskim ulicama. Uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima, radnici se trude da posao završe u roku. Kružni tok će biti izgrađen i za nekoliko dana vozila će saobraćati nesmetano.

- Trenutno se radi noseći sloj asfalta, a na proleće se planira da se završi habajućim slojem, dok se narod ne navikne na kružni tok, a i uslovi još ne dozvoljavaju izradu habajućeg sloja - kaže Ivan Stevanović, šef gradilišta Trace PZP Niš.

Drugi sloj asfalta biće ugrađen na proleće. Vrednost radova je 28 miliona dinara, a investitor je javno preduzeće za planiranje i izgradnju.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Trotoarske površine presvučene behatonom, rasveta, odvodnjavanje kišnice sa kolovoza, zelene površine između dveju saobraćajnica. Biće to jedna moderna saobraćajnica - kaže Branislav Kostić, direktor JP za planiranje i izgradnju.

Takozvani drugi ring, odnosno saobraćajnica oko Pirota, biće kompletno završena dogodine, kada se planira izgradnja još jednog kružnog toka. U lokalnoj samoupravi kažu da je plan asfaltiranja za ovu godinu ispunjen.

- Mi smo ove godine izdvojili preko 200 miliona dinara naših para, a zahvaljujući Putevima Srbije uspeli smo da donesemo još oko 220 miliona za izgradnju regionalnih puteva - kaže Vidojko Panajotović, zamenik gradonačelnika.

Plan je da u naredne tri godine u Pirotu i selima budu asfaltirane sve ulice. Zato će u budžetu za narednu godinu, za izgradnju ulica biti izdvojeno 250 miliona dinara.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;