Pirot dobio novi kružni tok

27.12.2016. | RTS

U Pirotu su u toku završni radovi na izgradnji kružnog toka koji će povezati glavnu gradsku ulicu i takozvani saobraćajni prsten oko grada. Stručnjaci smatraju da će time biti značajno smanjene gužve i zagađenje u centralnim gradskim ulicama. Uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima, radnici se trude da posao završe u roku. Kružni tok će biti izgrađen i za nekoliko dana vozila će saobraćati nesmetano.

- Trenutno se radi noseći sloj asfalta, a na proleće se planira da se završi habajućim slojem, dok se narod ne navikne na kružni tok, a i uslovi još ne dozvoljavaju izradu habajućeg sloja - kaže Ivan Stevanović, šef gradilišta Trace PZP Niš.

Drugi sloj asfalta biće ugrađen na proleće. Vrednost radova je 28 miliona dinara, a investitor je javno preduzeće za planiranje i izgradnju.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Trotoarske površine presvučene behatonom, rasveta, odvodnjavanje kišnice sa kolovoza, zelene površine između dveju saobraćajnica. Biće to jedna moderna saobraćajnica - kaže Branislav Kostić, direktor JP za planiranje i izgradnju.

Takozvani drugi ring, odnosno saobraćajnica oko Pirota, biće kompletno završena dogodine, kada se planira izgradnja još jednog kružnog toka. U lokalnoj samoupravi kažu da je plan asfaltiranja za ovu godinu ispunjen.

- Mi smo ove godine izdvojili preko 200 miliona dinara naših para, a zahvaljujući Putevima Srbije uspeli smo da donesemo još oko 220 miliona za izgradnju regionalnih puteva - kaže Vidojko Panajotović, zamenik gradonačelnika.

Plan je da u naredne tri godine u Pirotu i selima budu asfaltirane sve ulice. Zato će u budžetu za narednu godinu, za izgradnju ulica biti izdvojeno 250 miliona dinara.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bane 28.02.2021.
U čl.2. Ugovora koji su vlasnici stanova za...
Zvezdan 23.02.2021.
Ovo je samo zanimljivost za nas. Naše zelen...
Куриња 17.02.2021.
Када креће са радовима?
Sulja Besir 09.02.2021.
Jeli radite u Austriju imamo 270 m2 tarasei...
Saurus 08.02.2021.
Liči na bledu kopiju Karađorđevog trg u Bat...