IZOLACIJA-468X60-BANNER

Plato umesto lokala na Vračaru

13.12.2016. | M.S.-M.T.K. | Novosti

Vlasnici 17 lokala u tržnom centru prekoputa kafane „Kalenić" uskoro bi mogli da se nađu na ulici, jer bi prema najavama koje su dobili iz Opštine Vračar, njihove radnje trebalo da budu srušene. Zbog preuređenja platoa koji je predviđen rekonstrukcijom Kalenić pijace, dobili su rok od mesec dana da se isele iz objekata. Iz Opštine, međutim, demantuju njihove navode.

Kako kažu predstavnici vlasnika ovih lokala, bez ikakve najave, pre izvesnog vremena, uručen im je „otkazni rok" kako bi prodavnice bile srušene, a taj prostor preuređen. Iako su u trenutku potpisivanja ugovora, pre više od dvadeset godina, znali da je reč o lokalima privremenog karaktera, nisu očekivali da će doći u mat poziciju.

- Ove lokale kupio sam 1990. godine na licitaciji - počinje priču Slobodan Mojić, vlasnik menjačnice „Moka". - Ovde zarađujemo i izdržavamo porodice dvadeset godina, a uskoro ćemo biti prepušteni sami sebi. Iz Opštine nam je rečeno da moramo da odemo, a da će na ovom prostoru biti plato sa drvoredom i klupama. Pedesetoro ljudi ostaće bez posla. Pitanje je da li ćemo dobiti obeštećenje ili zamenu za ove objekte.

Iz Opštine Vračar uveravaju da objekti u skorije vreme neće biti rušeni, bar dok traje proces ozakonjenja.

- Ukoliko se legalizuju, oni će ostati tu, a ukoliko dobiju negativno rešenje, biće srušeni - kažu iz Opštine Vračar. - Kada su kupovali lokale, u ugovoru je postojala klauzula u kojoj se navodi da mogu da ih koriste do privođenja zemljišta nameni. Gradske vlasti odlučile su sada da se oblast oko Kalenić pijace preurede u tri faze i čitav prostor se urbanistički privodi nameni. Ipak, Opština ne osporava vlasništvo.

- Iako je sve skoro pa izvesno, nadamo se da do rušenja neće doći - kaže M. R., vlasnica jedne radnje. - Ako su želeli da vizuelno ovaj prostor izgleda isto, mogli su i ove naše lokale da obuhvate kada su rekonstruisali lokale na Kaleniću. Sada im kvarimo izgled, pa hoće da nas sruše.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;