PRIJAVA-468X60-BANNER

Kamen temeljac za novu zgradu Prekršajnog suda u Požarevcu

10.11.2016. | D.N. | Novosti

Ministarka pravde Nela Kuburović juče (09.11.2016) je položila kamen temeljac nove zgrade Prekršajnog suda u Požarevcu, koja će se završiti u junu naredne godine.

Ovaj dvospratni objekat zida se na lokaciji iza zgrade Poreske uprave i Ekonomsko-trgovinske škole i zauzimaće 700 kvadrata. Parcelu od šest ari, na kojoj se zida sudska zgrada, državi je besplatno ustupio Grad Požarevac, a radove finansira Ministarstvo pravde sa 50 miliona dinara.

- Prekršajni sud u Požarevcu jedan je od najuspešnijih u Srbiji, iako pokriva veliku teritoriju, a njegove sudije rade u otežanim uslovima. Oni zaslužuju bolje uslove rada, pa će za osam meseci dobiti novu zgradu, građenu po najvišim standardima - rekla je ministarka Kuburović.

Ona je istakla da se u Srbiji, prvi put posle 20 godina, grade novi sudovi. U februaru je završena zgrada Prekršajnog i Privrednog suda u Užicu, u Raški je gradnja Prekršajnog pri kraju, a sada kreće gradnja takvog suda i Požarevcu.

- U zgradi u kojoj se sada nalazi Prekršajni sud, otežan je pristup osobama sa posebnim potrebama. U novoj zgradi one neće imati taj problem, jer će zgrada biti i njima prilagođena - rekla je Slavica Petrović, predsednica Prekršajnog suda.

Ovaj sud već 36 godina nalazi se u potkrovlju zgrade Gradske uprave, odakle će se iseliti sredinom sledeće godine.

- U tom prostoru ostaće slobodno 14 kancelarija, koje će koristiti službe lokalne samouprave - rekao je Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...
Dragan 06.07.2022.
Šta je pojednostavljeno kad imate "prikačen...

;