PRIJAVA-468X60-BANNER

Četiri trake od Slavije do Katanićeve

09.11.2016. | N.V. | Novosti

Makenzijeva ulica biće šira za dve trake posle planiranih radova na potezu od Slavije do Katanićeve ulice. Direkcija za gradsko građevinsko zemljište raspisala je tender za projekte građevinske dozvole i izvođenje radova, a zainteresovani izvođači mogu da se jave do 5. decembra.

Saobraćajnica u delu od Slavije do Žičke pripada kategoriji glavnih gradskih ulica i ima značajnu ulogu u sistemu primarne putne mreže Beograda. Ovaj potez predstavlja značajan gradski tranzitni pravac za potrebe putničkog i javnog gradskog saobraćaja. Trasa ide od Trga Slavija preko ulica Makenzijeve, Cara Nikolaja Drugog, Mileševske i Žičke sve do raskrsnice sa ulicama Vojislava Ilića i Grčića Milenka.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji, prva faza izgradnje je deonica od Slavije do Katanićeve u dužini od oko 450 metara. Glavne promene u odnosu na postojeću saobraćajnicu su proširenje kolovoza na četiri saobraćajne trake, dve po smeru.

S obzirom na to da ulica prolazi kroz gusto izgrađeno gradsko jezgro, predviđeno je kolovoza na 12 metara. Ulica će imati trake od po tri metra, obostrane trotoare različite širine, u zavisnosti od položaja postojećih objekata.

Na mestima gde to prostor dozvoljava planirano je ivično zelenilo sa drvoredima uz obavezno čuvanje postojećeg drveća gde god je to moguće.

Na raskrsnici sa Ulicom kneginje Zorke planirana je niša za leva skretanja u oba smera vožnje. Takođe, uz trotoar u smeru ka Slaviji, postoji uređena parkovska površina koja nije deo ovog projekta, ali zbog otvaranja nove saobraćajne trake za skretanje udesno, odnosno u Ulicu kneginje Zorke, biće uklonjen deo parka, kao i izvestan broj stabala duž desne strane ulice od Slavije ka Katanićevoj.

U Planu detaljne regulacije saobraćajnog poteza Slavija-Žička navedeno je da je na ovoj lokaciji izražen nedostatak zelenih površina, pa je preporuka da se postojeće površine sačuvaju u najvećoj meri i kvalitetnije urede i održavaju.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...
Dragan 06.07.2022.
Šta je pojednostavljeno kad imate "prikačen...

;