Adaptacija male hale "Kombank arene"

03.11.2016. | Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, sekretar za sport i omladinu Slavko Gak i direktor Agencije za investicije Luka Petrović obišli su danas (03.11.2016) radove na rekonstrukciji i adaptaciji Male hale „Kombank arene”.

Mali je rekao da ta hala od kada je arena izgrađena, a tome ima više od deset godina, nikada nije bila u funkciji.

- To je još jedan od projekata koje niko u prošlosti nije uspeo da završi. Radovi su u toku, a grad je za to obezbedio 138 miliona dinara. Veliki problem su podzemne vode, o tome niko ranije nije mislio, ali mi ćemo to sada rešiti. Cilj nam je da za predstojeće Evropsko prvenstvo u atletici u martu sledeće godine hala bude spremna. Kada se to takmičenje završi, onda ćemo halu da damo sportistima, mladim ljudima na korišćenje. Nama inače ovakve dvorane nedostaju, a sada ćemo imati priliku da ono što je u Beogradu, a nije korišćeno, stavimo u funkciju i da na taj način unapredimo kvalitet sporta, naročito školskog - istakao je gradonačelnik.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Prema njegovim rečima, izvođač radova je konzorcijum domaćih kompanija i rokovi će biti poštovani.

-  Grad Beograd će na ovaj način rešiti još jednu staru rak-ranu iz prethodnog perioda, a na sreću svih sportista i mališana koji će halu koristiti. Predviđeno je da ova hala, koja ima 1.500 kvadratnih metara, bude hala za zagrevanje iz koje se toplom vezom ide u Veliku dvoranu „Kombank arene”, a kada nisu u pitanju takmičenja, ona će se koristiti za male sportove, treninge - objasnio je Mali.

Sledeće godine planiramo uređivanje arene, naveo je Mali i dodao da je u planu kupovina medijske kocke, te da će se investirati u bezbednost, kao i u spoljašnost tog obejkta.

- Imamo velike planove jer taj obejkat može da bude multifunkcionalan i da se iskoristi za veliki broj događaja. Mi i želimo što veći broj događaja i ona će biti jedan od stubova u tom smislu. Dobar potez je bio da se arena brendira, to svi rade u svetu, a sada već postoji veliki broj zainteresovanih sponzora. Sledeće godine će biti tender za to i neka najbolji pobedi, a mi ćemo taj novac iskoristiti na najbolji način - zaključio je Mali.

Direktor „Kombank arene” Đorđe Milutinović naglasio je da se trenutno radi izolacija i da se rašava problem prokišnjavanja hale, kao i podzemnih voda.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


ENERSET
ENERSET
NOVI BEOGRAD
www.enerset.rs

IKT
IKT
BEOGRAD
www.ikt.rs

BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

PLOTING
PLOTING
BEOGRAD-BORČA
www.ploting.rs

PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...
Milan Radojević 29.12.2021.
Ovo je lepa vest. Sava centar je sa arhitek...
Zoran 28.12.2021.
Ocekujem totalni kolaps I pad cena gori neg...